Foto: Willem Prins Photography

Kees Prins over de komedie Een man een man: "Thema's die in ieders leven passeren"

's-HERTOGENBOSCH – Een komedie met Pierre Bokma én Kees Prins: een ding staat vast, dit gaat een bijzondere avond worden in Theater aan de Parade op 29 december. Kees Prins vertelt over de voorstelling 'Een man een man', de louter positieve reacties en de sfeer onderling.

Twee mannen, een tafel en een serveerster
"'Een man een man' is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. Gaandeweg het schrijfproces kwamen we erachter dat het stuk eigenlijk gaat over een verloren vriendschap en in hoeverre die na jaren nog te herstellen is." De inspiratie voor het schrijven van het stuk komt overigens niet van Kees Prins, maar van Pierre Bokma. "Op een avond zei hij tegen mij: jij gaat een stuk schrijven over twee mannen in een restaurant. Ik vroeg Roel (Bloemen) om met me mee te schrijven."

Een voorstelling van iedereen
Kees herkent zich niet specifiek in de karaktereigenschappen van zijn rol, maar wel in de situatie waarin zijn karakter zich bevindt. "Verloren vriendschap en elkaar steeds minder goed begrijpen zijn thema's die, in mijn optiek, in ieders leven de revue passeren." De sfeer onderling is ook hartstikke goed! "Pierre (Bokma), Randy (Fokke) en ik hebben op het toneel, maar ook zeker ernaast, heel veel lol met elkaar. Maar ook binnen het creatieve team is de sfeer erg goed. Roel (Bloemen) is een meester in het schrijven van verwarrende dialogen. Met Pierre en Gijs (Scholten van Aschat) hebben we de voorstelling een aantal keer 'gelezen', en naar aanleiding daarvan hebben we nog het nodige aan het script veranderd. Al met al voelt het als een project van ons allen omdat iedereen steeds betrokken is en blijft bij het eindresultaat."

Louter positieve feedback
"De feedback die ik na onze reeks in Theater Bellevue, en in de eerste weken van onze tournee kreeg was louter positief. Mensen vinden het een geestige, mooie en herkenbare voorstelling. Het is een komedie, en dus perfect voor een zorgeloos avondje uit."

'Een man een man' met in de hoofdrollen Kees Prins, Pierre Bokma en Randy Fokke is op zaterdag 29 december om 20.00 uur te zien in de Grote Zaal van Theater aan de Parade. Meer info en kaarten: theateraandeparade.nl.