Logo bosscheomroep.nl
Foto: RON ESKENS

Bedrijfsleven in actie voor sportverenigingen

's-HERTOGENBOSCH - De kennis en expertise van het bedrijfsleven inzetten voor sportgerelateerde vraagstukken. Dat is het idee achter 'S-PORT SUPPORT. Het netwerk van Bossche bedrijven, die de sport in de gemeente 's-Hertogenbosch een warm hart toedragen, bestaat al 10 jaar maar breidt zich nog altijd uit. Onlangs werden weer vier nieuwe bedrijven verwelkomd: Get Hooked, Fit20, RaKo-printing en Libéma Profcycling. Deze nieuwe partners tekenden tijdens het EK Veldrijden in Rosmalen het convenant, evenals wethouder Huib van Olden namens de Stichting Sport Support.

´S-PORT SUPPORT ondersteunt iedereen met raad en daad die zich (niet commercieel) bezighoudt met de organisatie en uitvoering van sport en bewegen in de gemeente 's-Hertogenbosch. Het netwerk van ´S-PORT SUPPORT bestaat inmiddels uit meer dan 50 bedrijven uit de gemeente met een velerlei aan achtergronden", vertelt Ellen de Roos, Projectleider Stichting Sport Support 's-Hertogenbosch. "Sportverenigingen die een hulpvraag hebben kunnen dan ook met allerlei vragen bij ons terecht. Of nu gaat om een vereniging die een nieuwe website nodig heeft, advies nodig heeft over hoe je nieuwe sponsors kunt werven of waarvoor nieuwe statuten moeten worden opgesteld. Er is altijd wel een match te maken. Dat gebeurt met gesloten beurs. Het is een uitruil van kennis en middelen. Heb bedrijf deelt zijn kennis en expertise of bijvoorbeeld zijn faciliteiten en helpt daarmee een sportaanbieder (non-profit) in de stad. Bedrijven laten zo hun maatschappelijke betrokkenheid met het Bossche verenigingsleven zien en dragen bij aan een duurzaam sportief klimaat in onze gemeente. Daarnaast ontstaan vaak leuke contacten. Zowel met andere bedrijven uit het netwerk - dat tweemaal per jaar samenkomt - maar ook met de sportaanbieder waar hulp aan is verleend."

Nieuwe partners
Hoe de talenten van de nieuwe partners gaan worden ingezet hangt dus af van de vragen die er binnenkomen. Zij hebben er in elk geval wel ideeen over. Zo biedt Eric van Dooren van FIT20 trainingen aan mensen die sterker en gezonder willen worden. Of mensen nou 80, 40 of 20 jaar zijn: de fysische kenmerken verschillen, maar door spieren te trainen met weerstand, worden mensen sterker, vitaler en gezonder. Erik wil zijn kennis over gericht trainen delen met trainers en sportbestuurders. Sportman Koen Smits van RaKo-Printing wil dat clubs er met hun teams en evenementen 'goed op staan'. Zijn bedrijf in bedrukkingen en belettering voor bijvoorbeeld buitenreclames en kleding maakt ook websites. Koen vindt het met name voor de jeugd erg belangrijk dat zij zich aansluiten bij een sportvereniging. Zelf tenniste hij bij TC Maaspoort en hij handbalde jarenlang bij HV Blauw Wit op Sportpark Noord. Vanaf zijn 15e zocht hij het hoogste handbalniveau op in Waalwijk. "Je wordt niet alleen fysiek sterker, als je in je jeugd bij een club sport. Van jeugdkamp tot jamboree; aan HV Blauw Wit heeft hij mooie jeugdherinneringen. Ik gun ieder kind een toffe sportclub."

Maatschappelijke bijdrage
Met de verhuizing van RaKo-Printing naar een nieuw pand in Rosmalen, wil de ondernemer zijn netwerk en betekenis dan ook verder uitbreiden. Via ´S-PORT SUPPORT wil Koen zijn maatschappelijke bijdrage leveren. Roy Steenbakkers van Get Hooked weet veel van merkbeleving en -vorming. Bij Get Hooked draait het allemaal om de kracht van merken; de reden waarom mensen het ene merk verkiest boven het andere. Ze zijn er om het verhaal van merken, bedrijven op een aansprekende manier te vertellen om zo van hun merk ook een sterk merk te maken. Vanuit Rosmalen is Libéma Profcycling in vele takken van de wielersport actief. Cees Priem en Martin de Kok zijn als organisator van grote wielerevenementen en - projecten op weg, baan en veld de drijvende krachten achter deze organisatie. Het team organiseerde afgelopen weekend het EK Veldrijden. De trouwe en nieuwe ´S-PORT SUPPORTERS kregen op vrijdag al een preview van de kersverse Supporter. Als kersverse 'S-PORT SUPPORTER biedt ze haar kennis en netwerk bij allerhande sportieve hulpvragen. Ook het gebruik van bijvoorbeeld 1931 Congrescentrum, het Autotron of de Brabanthallen kan - een match – van ´S-PORT SUPPORT.

Voor meer informatie over ´S-PORT SUPPORT en hoe je een sportgerelateerde hulpvraag kunt indienen: www.sportsupports-hertogenbosch.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?