Logo bosscheomroep.nl
Foto:

Met trots kondigt Theater aan de Parade aan: John Cleese

's-HERTOGENBOSCH – Wie anders dan Monty Python-legende John Cleese kan met zoveel ironie en zelfspot zijn solotour de titel 'The Last Time To See Me Before I Die' meegeven? De 79-jarige Britse alleskunner komt, na compleet uitverkochte tours in 2016 en 2018, in 2019 nog eens tweemaal met deze show naar ons land. Het publiek wordt getrakteerd op hilarische anekdotes over zijn persoonlijke leven en carrière. Één van de twee zalen waar de komiek in september te zien is, is in Theater aan de Parade op 12 september 2019. De kaartverkoop voor deze exclusieve show is reeds gestart op 23 november 2018.

Hoewel Cleese vooral bekend is als prominent lid van het absurdistische, maar vooral iconische Monty Python's Flying Circus, is de Brit van veel meer markten thuis. Zo creëerde hij midden jaren zeventig de televisiereeks 'Fawlty Towers' waarin hij zelf de hoofdrol speelde. Daarnaast schreef, produceerde en speelde hij in meerdere succesvolle films, waaronder A Fish Called Wanda, waarvoor hij een Oscarnominatie ontving. Hij leende zijn stem aan vele karakters, maakte educatieve films en was ook in meerdere James Bond- en Harry Potter-films te bewonderen.

"Writer, actor & tall person"
John Cleese toerde al eerder met een onemanshow door de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Scandinavië en natuurlijk zijn eigen Verenigd Koninkrijk. Toen koos hij als titel Alimony Tour Year One and Year Two, wat zonder gêne verwees naar de financiële impact die zijn scheiding had gehad. Met 'The Last Time To See Me Before I Die' tour schitterde Cleese een aantal jaar geleden al op de planken in Canada en Dubai. In 2016 deed Cleese ons land al aan met deze tour en verkocht daarbij in no-time 8.000 tickets voor zijn zes Nederlandse (en dus compleet uitverkochte) theatershows, waarna hij in 2018 zijn succes nog eens dunnetjes overdeed met ruim 6.000 tickets.

Laatste kans
De Volkskrant recenseerde zijn show als volgt: "Het is een genot om een van de iconen van de silly, absurde humor aan het werk te zien" en de Theaterkrant hoopt vooral: "dat het fysiek van Cleese het nog een tijdje volhoudt om de wereld op zijn eigen wijze te entertainen." Tijdens deze 'laatste' kans om John Cleese live te zien kan het publiek onverwachte en onovertroffen grappen verwachten. Een ongelooflijke top-avond met de nestor zelf.

'The Last Time To See Me Before I Die' van én met John Cleese is op 12 september 2019 te zien in Theater aan de Parade. Meer info en kaarten via theateraandeparade.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?