Logo bosscheomroep.nl
Grand Gala du Kwèk brengt jaarlijks een ode aan de Oeteldonkse muziek. Foto: Gérard van Kessel.
Grand Gala du Kwèk brengt jaarlijks een ode aan de Oeteldonkse muziek. Foto: Gérard van Kessel.

Grand Gala du Kwèk beleeft dertiende uitvoering

's-HERTOGENBOSCH - Wat op 10 februari 2007 begon als een eenmalige 'Ode aan het Kwèkfestijn' is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de serie jaarlijkse Oeteldonkse opwarmers. Ook de dertiende editie van Grand Gala du Kwèk biedt wederom twee avondvoorstellingen: op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari (besloten voorstelling). De kaartverkoop voor de vrijdagavondvoorstelling start zaterdag 1 december om 13.00 uur.

Door Marc Smits

Aan de vooravond van het Oeteldonkse carnaval 2019 presenteert de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch in samenwerking met Theater aan de Parade wederom een carnavalsconcert met als thema het onvervalste Oeteldonkse lied. Het Grand Gala du Kwèk beleeft na het overweldigende succes van de afgelopen jaren de dertiende editie. Ook voor komende aflevering is besloten om ook op de vrijdagavond een uitvoering op de planken te brengen. Oeteldonkse evergreens in een 'Koninklijk' harmonieus jasje voor de liefhebbers van het Oeteldonkse lied. De nummers worden muzikaal opgevoerd door de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch onder de bezielende leiding van dirigent en arrangeur Sjef Ipskamp. De nummers worden aangepast aan de bezetting van de 'Koninklijke' die voor de volle sound zorgt en worden gezongen door bekende solisten uit de eigen Oeteldonkse stal.

Voor, door en met Oeteldonkers

Soliste Dimphy van der Velden: "Het Grand Gala is voor mij een avond voor, door en met Oeteldonkers. Hier delen we een gevoel zo intiem, zo herkenbaar en zo speciaal … in ons theater, met onze harmonie. Leg dat aan een buitenstaander maar eens uit!" Na afloop van het concert zorgen Oeteldonkse clubkes in de foyers van Theater aan de Parade voor een vrolijke feeststemming die naadloos aansluit op het Grand Gala du Kwèk. Het eerste jaar betrof het nog een wedstrijd waarbij het 'eenmalige' Grand Gala du Kwèk het beste Oeteldonkse carnavalsliedje naar voren moest brengen. Met 'Traone in m'n oge' werd het beste nummer - na stemming via internet - bekendgemaakt. Tegenwoordig is het Grand Gala een echt 'Mee-kwèk'- concert geworden compleet met onverwachte wendingen en verrassingen.

Ode aan de Oeteldonkse muziek

Dirigent en initiatiefnemer Sjef Ipskamp over het ontstaan: "In 2006 liep ik op een zonnige dag over de Bossche Markt - net een harinkje gesnoept - toen ik me bedacht dat we, als Koninklijke Harmonie, eens iets met de Oeteldonkse carnavalsmuziek zouden moeten doen. Een mooi concert in Theater aan de Parade met alleen maar Oeteldonkse muziek. Maar ja … hoe pak je dat aan? Toevallig kwam ik Roger Schouten tegen en zoals algemeen bekend is, heeft hij hechte banden met de Oeteldonkse burgervaojer Peer van den Muggenheuvel. We zochten contact met Judith Vink van Theater aan de Parade en op haar advies gingen we ook te rade bij Joep Peeters. Als snel werd een organisatiecomité opgericht en was het idee voor het eerste Grand Gala du Kwèk geboren. Aanvankelijk een éénmalig gebeuren! Helaas is Joep ons ontvallen, maar ik weet zeker dat hij 'verrekkus' trots is op ons Grand Gala du Kwèk. Net zoals wij als organisatie, de solisten en - niet in de laatste plaats - alle leden van de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch."

Start kaartverkoop

De dertiende aflevering van Grand Gala du Kwèk in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch biedt wederom twee avondvoorstellingen: Op vrijdag 22 februari en zaterdag 23 februari (besloten avond) aanstaande. De kaartverkoop voor de vrijdagavondvoorstelling (maximaal vier kaarten per persoon) start zaterdag 1 december om 13.00 uur. Kaarten à 19,50 euro per persoon zijn verkrijgbaar aan de kassa van Theater aan de Parade. Om 13.00 uur worden er volgnummers uitgedeeld, aansluitend is de kassa geopend, maximaal 4 kaarten per persoon. Er is alleen verkoop aan de kassa, niet telefonisch en niet online. Kijk op www.facebook.com/grandgaladukwek voor meer informatie.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?