Logo bosscheomroep.nl
Bart Spronk en Aafke Thumann. Foto: Michel van de Langenberg.
Bart Spronk en Aafke Thumann. Foto: Michel van de Langenberg.

Jong Actief presenteert nieuw jongerenevent: The Bassment

's-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 17 november organiseert stichting Jong Actief een splinternieuw jongerenevent in het pand aan de Buitendijk in 's-Hertogenbosch. In The Bassment kunnen liefhebbers genieten van ondergrondse muziekstromingen. Verwacht een mix van wervelende Psytrance, diepgaande Techno, meeslepende Goa en snoeiharde Tekno, live gebracht door lokaal dj talent.

Bart Spronk is de initiatiefnemer van The Bassment. "Ik liep al een tijdje rond met het idee voor dit event", aldus Bart. "Van stichting Jong Actief kreeg ik de ruimte om het ook daadwerkelijk te organiseren." Dit past perfect bij de missie van Jong Actief; het bieden van een plek waar iedere jongere de (nieuwe) kans krijgt om zich te ontwikkelen totdat zelfredzaamheid in de maatschappij is bereikt. "Jong Actief ziet dat iedere jongere op zijn of haar manier een rol kan vervullen in de maatschappij, waarin iedere jongere een 'speelruimte' om te experimenteren tot zijn of haar beschikking heeft", aldus Aafke Thumann, Jong Actief Coach. "Het doel van deze 'speelruimte' in het experimenteren is het ontwikkelen van een eigen identiteit."

Eigen stempel
Bart wordt als kartrekker ondersteund door Jong Actief. Daarnaast zijn nog eens 10 vrijwilligers betrokken bij het event, in allerlei verschillende rollen; van opbouw tot uitvoering. Samen zetten zij zich voor 100% in om van The Bassment een succes te maken. Waarom vindt Jong Actief het belangrijk om dit soort events mogelijk te maken? "We willen op deze manier iets bieden voor jongeren buiten de regulier georganiseerde festivals waar zij hun eigen stempel op kunnen drukken. Het streven is een aanbod te realiseren wat er momenteel nog niet is in 's-Hertogenbosch. Met als doel zoveel mogelijk jongeren met elkaar in contact te brengen. Maar het moet ook vooral gewoon een gezellige muziekavond worden, waar iedereen zich welkom voelt!"

Combinatie Tekno, Goa en Psytrance
"Binnen de muziekscene van 's-Hertogenbosch is er nog geen combinatie gemaakt tussen Tekno, Goa en Psytrance. Met dit event willen wij daar een podium voor bieden. The Bassment is een laagdrempelig, experimenteel event waarbij jongeren de kans krijgen zich te profileren. Het is bedoeld voor liefhebbers van deze muziekstromingen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Voor deze groep jongeren is er sowieso weinig ruimte om vrijuit en tegen geringe kosten een event te organiseren en te bezoeken."
Tijdens de eerste editie van The Bassment zijn de volgende DJ's van de partij: Kytje, Justakal, Knetterz & Ron Slayer, The Bassmaker & Schunnig. "In de toekomst willen we ieder jaar meerdere edities organiseren, steeds met verschillende muziekstijlen die niet vertegenwoordigd worden in het reguliere uitgaanscircuit."

Aanvang 20.00 uur. Locatie: Buitendijk 4 te 's-Hertogenbosch. De entree is gratis. Tickets zijn wel verplicht en te reserveren via de Facebookpagina van stichting Jong Actief (onder het kopje Evenementen).

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?