Logo bosscheomroep.nl
Zondag 18 november komt Sinterklaas aan in 's-Hertogenbosch. Foto: Vera Claessen
Zondag 18 november komt Sinterklaas aan in 's-Hertogenbosch. Foto: Vera Claessen

Sinterklaasintocht met dolenthousiaste pieten én een gezonde noot

's-HERTOGENBOSCH – Meer dan 100 pieten staan weer te trappelen van ongeduld. Zondag 18 november mogen zij Sinterklaas begeleiden tijdens de intocht in onze stad. Voor de intocht in 's-Hertogenbosch zijn er naast een trouwe garde met een groot aantal dienstjaren ook altijd veel nieuwe enthousiaste pietjes die mee willen doen. De hoofdpieten informeren dan voorzichtig bij Sinterklaas of er nog een extra pietje meekan. Gelukkig vond Sinterklaas ook dit jaar voor al deze enthousiaste pieten een plekje op de boot. Samen met Sinterklaas worden zij zondag 18 november warm onthaald op het Bolwerk Sint-Jan. Omstreeks 12.00 uur zal de Sint voet aan wal zetten bij het Bolwerk en na een kort bezoek zijn route te paard vervolgen richting de Markt. Op het bordes van het stadhuis heet burgemeester Jack Mikkers Sinterklaas en zijn Pieten officieel welkom in 's-Hertogenbosch.

Volgens Stichting Intocht Sint-Nicolaas 's-Hertogenbosch, die al 81 jaar de intocht verzorgt, is de Sint Janssingel een ideale plek om aan te meren voor de boot van Sinterklaas en tevens een geweldige zichtlocatie voor de kinderen om de Sint en zijn Pieten te begroeten en toe te zingen. De Pieternoten en de Koninklijke Harmonie Den Bosch zijn al hard aan het repeteren om de aankomst muzikaal op te luisteren met welbekende Sinterklaasliedjes. Om de boot veilig en op tijd aan te laten meren, zal een sloep van de Kring Vrienden 's-Hertogenbosch met een groep 'Zonnekinderen' vooruit varen om de Sint te begeleiden.

Een gezonde noot
Voordat de intocht door de binnenstad verder gaat, worden de kinderen en ouders langs de route allereerst verrast door een partner van de Stichting Sint-Nicolaas Intocht 's-Hertogenbosch: online supermarktketen Picnic. Zij gaan voor de stoet uit om een van de maatschappelijke pijlers binnen de Stichting; 'aandacht voor gezonde voeding' kracht bij te zetten. Met het uitdelen van mandarijnen, rozijnendoosjes en een leuke Sinterklaas-tas zijn zij de intro van de intocht. Verder zijn er voor het eerst dit jaar ook strooipieten die glutenvrije pepernoten ronddelen. Op de sociale media wordt aandacht besteed aan de uitstraling van deze Pieten, zodat ze goed herkenbaar zijn.

Feestelijke tocht door de stad
De vele muziekpieten, strooipieten, springpieten en fleurige bloemenmeisjes zorgen voor een feestelijke route door de stad. Via de Visstraat en Hoge Steenweg arriveert de Goedheiligman om 13.30 uur op de Markt. De burgemeester staat dan al te wachten op het bordes om de Sint en zijn Pieten officieel welkom te heten in zijn stad. De geweldige show van de Kidz-DJ gaat er zeker voor zorgen dat iedereen op de Markt klaar is voor een grandioos Sinterklaasfeest!

Kleurwedstrijd én… de allerleukste vraag voor de Sint
Wanneer Sinterklaas op het bordes verschijnt, mogen we hem (bijna) alles vragen. Bedenk jij de allerleukste vraag? Vul deze dan in op de kleurplaat verderop in de krant en wie weet geeft de Sint op 18 november antwoord op jouw vraag. Kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen meedoen aan de vraag- en kleurwedstrijd en maken kans om tijdens de intocht mee te rijden in de koets van Sinterklaas. Plak je mooie kunstwerk met je vraag op de voorpagina van deze krant -onder de naam Bossche Omroep- en geef deze uiterlijk maandag 12 november vóór 16.00 uur af bij het VVV-kantoor op de Markt of bij Breedveld Verf, Oude Vlijmenseweg 84-G in 's-Hertogenbosch.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?