Logo bosscheomroep.nl
Ook voor de kinderen is er een leuk  programma waarin ze kennis maken met data
Ook voor de kinderen is er een leuk programma waarin ze kennis maken met data

Eerste editie Den Bosch Data Week: 'Data is leuk en interessant voor jong en oud'

's-HERTOGENBOSCH - 's-Hertogenbosch de komende jaren prominenter als datastad op de kaart zetten. Dat is de ambitie van Gemeente 's-Hertogenbosch, Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en provincie Noord-Brabant en vele samenwerkende partijen die zich bezighouden met data. In dat kader vindt van maandag 29 oktober tot en met zaterdag 3 november de allereerste Den Bosch Data Week (DBDW) plaats. Deze hele week staat in het teken van data en de kansen die data en de toepassing ervan kan bieden in het dagelijks leven.

Het is de eerste editie van vele. De bedoeling is dat de DBDW een jaarlijks terugkerend evenement is elke laatste week van oktober. Projectleider Stephan Glerum vertelt vol trots over het uitgebreide programma: "De hele week staat bol van de activiteiten gericht op alle verschillende doelgroepen die in het dagelijks leven met data te maken hebben. Er is een programma voor beleidsmakers, voor ondernemers, voor jong data-talent, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen. Kortom: de week is voor iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in data en graag meer wil weten, kennis wil delen of in contact wil komen met andere partijen die zich bezighouden met data. Mensen bewust maken van welke kansen data hen kan bieden, is de insteek. De menselijke maat staat daarbij centraal, waarbij de waarde van data in balans is met het maatschappelijke doel waar het voor dient. De Den Bosch Data Week brengt data dichterbij en laat zien hoe een data-gedreven wereld ook een betere wereld betekent."

SPARK Makersfestival
Maandag 29 oktober om 10.00 uur is de aftrap van de week op de markt met de opening van het SAP Mobile Innovation Lab en een speciaal programma voor beleidsmakers. Elke dag zijn er lezingen, exposities en bijeenkomsten gericht op verschillende doelgroepen maar veelal met een professionele insteek. De laatste dag, zaterdag 3 november, is speciaal voor het brede publiek. Dan vindt van 12.00 - 17.30 uur het SPARK Makersfestival plaats in de historische JADS-data science school. Die dag zijn tal van innovaties en prototypes te zien, inspirerende workshops te volgen en maak je kennis met de makers en bedenkers achter deze ideeën en producten. Zo zie je hoe techniek en data vele ideeën beïnvloeden, bepalen en maken: van de slimme stad, meedenkende koelkast tot handige apps. Stephan: "Op het Makersfestival zijn heel veel leuke en toegankelijke toepassingen van data te zien in het dagelijks leven, bijvoorbeeld in sport en spel en in de kunstwereld. Denk aan virtueel zwemmen met dolfijnen, interactieve zebrapaden, allerlei smartwear die je sportprestaties bijhoudt, een interactief squasveld of slimme stoeptegels die routes uitzetten voor hardlopers."

De entree van het SPARK Makersfestival is gratis. Kijk voor meer informatie en het programma op www.sparkcampus.nl. Meer over de Den Bosch Data Week en het programma die week: www.denboschdataweek.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?