Logo bosscheomroep.nl

Jan Smit: intiem en gewoon vertrouwd

's-HERTOGENBOSCH - Jan Smit komt eindelijk weer naar het theater! Na een periode van ruim vier jaar is hij op 15 november terug op de bühne bij Theater aan de Parade met zijn gloednieuwe tour 'Met Andere Woorden'.

Miss Montreal, Barry Hay & Guus Meeuwis
Voor de totstandkoming van zijn nieuwe album opperde Jan anderhalf jaar geleden het plan om 12 gerespecteerde collega's uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Sanne Hans is één van de componisten en toevallig ook de enige vrouw die meeschreef aan dit project. Ook o.a Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken voor dit project. Waar Jan Smit altijd zijn eigen liedjes schrijft stelt hij zich bij dit album kwetsbaar op. Dat brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. "Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik 12 liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste… Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden? Gelukkig kunnen we inmiddels al concluderen dat die onzekerheid onterecht is gebleken, gezien het enorme enthousiasme van het publiek tijdens de shows."

Intieme setting van theatertour
Deze theatertour 'Met Andere Woorden' staat uiteraard in het teken van het gelijknamige album en neemt de bezoeker mee op een muzikale reis. In de intieme setting van het theater gaat Smit terug naar de basis. Jan Smit; intiem en gewoon vertrouwd. "Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe" aldus Jan. Naast de nummers van het album, waaronder de door Edwin Evers geschreven hitsingle Ik Zie, komen tijdens de avond ook andere nummers uit het brede repertoire van Jan aan bod. Een feest der herkenning van zijn grootste hits, aangevuld met klassiekers in de dop. Gegarandeerd een muzikaal feest.

Meet & Greet
Binnenkort verloot Theater aan de Parade een exclusieve Meet & Greet onder de verkochte kaarten. Volgende week meer hierover in de Bossche Omroep.

Meer info over de voorstelling en kaarten is te vinden op theateraandeparade.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?