Logo bosscheomroep.nl
Vorig jaar tijdens de Studance Halloween-editie
Vorig jaar tijdens de Studance Halloween-editie

Griezelen en gillen tijdens Halloween

Bijna is het zover, de engste dag van het jaar: Halloween. Verschillende Bossche organisaties trekken hun griezeligste maskers, verkleedpakken, versiering en dergelijken uit de kast op je de stuipen op het lijf te jagen. Durf jij het aan?

Door Megan Hanegraaf


SMÈRRIG festival organiseert op zaterdag 27 oktober voor het eerst een Halloweeneditie in de Brabanthallen. Het festival zal plaatsvinden in zaal 1. Er staan verschillende live acts van onder andere Cascada, Johnny500, Def Rhymz, Nixus & MC Jordan en Puinhoop Kollektiv op het programma. Aanstaande dinsdag zal de laatste act bekend worden gemaakt. Organisator Bing Berendsen: "Ik kan helaas nog niet zeggen wie dit is, maar ik kan wel verklappen dat het een top act is die vele kennen." De andere zaal (2) wordt gehost door Rewind Amsterdam.

Wat kan je verwachten van SMÈRRIG? "Héél veel decoratie zoals je van SMÈRRIG gewend bent en een grote stage in onze huisstijl", aldus de SMÈRRIG-organisator. "Ook willen we iedereen vragen om verkleed te komen."

Momenteel zijn er al vierduizend tickets verkocht. Wil jij ook nog een ticket bemachtigen? Dat kan voor 31,50 euro per stuk. Te bestellen op: smerrighalloween.eventbrite.nl. Let op: 18+, ID verplicht. Het festival duurt van 15:00 uur tot 01:00. Je betaalt op het festival met muntjes. Een muntje is €2,70. Hiervan kan je een biertje of een frisdrank van halen. Wijn (1,5 muntje) en mixdrank (2 muntjes) is wat duurder.

Heb je na het SMÈRRIG festival nog geen genoeg van alle Halloweenfestiviteiten? Kom dan verkleed naar de afterparty in P79. "Verkleden is niet verplicht, maar je valt wel op tussen alle griezels", aldus eigenaar Ruud Bruins. De afterparty begint om 23:00 uur. Je kunt tot 04:30 uur blijven griezelen in de Bossche binnenstad. Let op: 18+. Een kaartje is alleen aan de deur te koop voor acht euro per stuk.

Studance Halloweeneditie
Op donderdag 25 oktober staat de 'Studance - Halloween Editie!' op het programma in de Carrousel en Usiwawa. "Tijdens deze avond huren we eng verkleedde acteurs in die ronddwalen om mensen te laten schrikken en entertainen", vertelt organisator Ralph Bethlem. "Omdat we het thema vet vinden, pakken we extra uit. Daarom hebben we Rugged, die je kan kennen van hun recentelijke hit 'Bella' in samenwerking met F1rstman, en een hosting van het feestje Lick It in de Ushiwawa geboekt." Verder staan in de Carrousel Ramuro Diaz, DANI, Quajongen en El Martino op het programma. Aan de overkant van de straat, bij Ushiwawa, zullen Kruzo, Sandersville, Martin B en Mo'Faya optreden.

Studance is Studance niet zonder drankacties. "We hebben een vette drankactie met Bacardi", vertelt Bethlem. "Hun vleesmuis logo past natuurlijk geweldig bij het Halloweenthema". Een Baco kost 3 euro per glas en een fles (inclusief frisdrank) kost 75 euro. Toch liever aan het bier? Een biertje kost 2 euro.

De halloweennacht duurt van 23:00 tot 04:00 uur. Bandjes zijn voor 5 euro aan de deur te koop. Met een bandje heb je toegang tot zowel de Ushiwawa als de Carrousel en kan je de gehele avond naar binnen en buiten. Let op: 18+

Horror spookhuis
Voor het vijfde jaar oprij organiseert jongerencentrum de Poort in Masspoort op vrijdag 26 oktober een Halloween Horrortour voor kinderen vanaf 12 jaar. Jaarlijks bestaat de horrortour uit een nieuwe route, met een ander thema en nieuwe figuranten." Dit jaar staat het spookhuis in het teken van horrorfilms. "Vijftig figuranten zullen er deze avond alles aan doen om je de stuipen op te lijf te jagen", aldus medeorganisator Paul.

Als je de gehele route loopt, ben je vijftien tot twintig minuten bezig. Om de vijf minuten start een nieuwe groep van maximaal zes personen. De eerste groep begint om 20.00 uur en de laatste zal om 00.00 uur uit het spookhuis komen. Je kunt zelf kiezen hoe laat je naar binnen wil. Je kiest uit een van de vier tijdvakken, elk uur bestaat uit een tijdvak. Deze tijd kan je aangeven bij het kopen van je ticket. Tot 25 oktober kost een e-ticket twee euro. Dit ticket koop je vooraf online op: biletto.nl. Paul: "Als je een e-ticket hebt gekocht, print deze dan uit. Je kunt dan de kassa overslaan en direct een bandje ophalen met jouw gekozen starttijd. Geen tijd om een ticket te kopen? Koop dan een ticket voor drie euro aan de deur. Er zijn slechts 250 tickets beschikbaar, dus een rondje door het spookhuis is dan niet gegarandeerd."

Let op! Voor kinderen onder de 12 jaar is deze spooktocht veel te eng. Er wordt streng gecontroleerd op je leeftijd, dus een ID of schoolpasje meenemen is verplicht.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?