Logo bosscheomroep.nl
Ad van Lokven en Geert Hanegraaf (rechts)
Ad van Lokven en Geert Hanegraaf (rechts)

Benefietconcert voor Stichting Hulp Wadduwa

NULAND - Toen Ad van Lokven (68) en Geert Hanegraaf (61) bijna dertig jaar geleden op vakantie gingen naar Sri Lanka konden ze niet vermoeden dat hun leven compleet zou veranderen. Zondag 4 november staat het jaarlijkse benefietconcert voor Stichting Hulp Wadduwa op het programma in de feestzaal van Motel Nuland.

Door Marc Smits


Ad van Lokven en Geert Hanegraaf organiseren al vele jaren samen met Stichting Hulp Wadduwa en een aantal vrijwilligers allerlei activiteiten om geld op te halen voor hun projecten in Sri Lanka. Vanuit 's-Hertogenbosch werd er naar een tijdelijk onderkomen in Vinkel verhuisd om meer hulp te kunnen gaan bieden in hun tweede vaderland. De hulpverlening geschiedde aanvankelijk louter via privédonaties. Na de tsunami op Tweede Kerstdag in 2004 werd vanuit Drunen de Stichting Hulp Wadduwa (SHW) opgericht, vernoemd naar het gelijknamige dorp waar Ad van Lokven en Geert Hanegraaf een bijzondere band mee hebben.

Kleur geven
Ad van Lokven en Geert Hanegraaf organiseren al vele jaren samen met Stichting Hulp Wadduwa en een aantal vrijwilligers allerlei activiteiten om geld op te halen voor hun projecten in Sri Lanka. Belangeloos hebben ze hun leven in Nederland opgegeven om het leven van de allerarmste medemens weer kleur te geven. Wat heeft deze twee mensen bezield om hun leven in Nederland te verruilen voor een leven van twee maanden hard werken in Nederland, en daarna weer twee maanden naar Wadduwa?
Het begon bijna dertig jaar geleden op vakantie naar Sri Lanka. "Ondanks de grote armoede die er heerste, waren de mensen vriendelijk en gastvrij", aldus Ad en Geert. Al snel hadden ze zich het lot van de straatarme bevolking van het land en hun streek aangetrokken. "Na de tsunami eind december 2004 kwam dat eigenlijk allemaal in een ander daglicht te staan. Het huis waar wij woonden samen met onze pleegzoon en zijn gezin bleef gespaard. Maar honderden meters verderop richting de kust was alles weg. Het leed van de inwoners uit Wadduwa was groot."

Scholarships
Wat in eerste instantie begon met hulp in de vorm van voedselpakketten, schoolspullen, vissersnetten en fietsen is uitgegroeid tot hulp in de vorm van zogeheten 'scholarships'. Geert Hanegraaf: "Onderwijs zorgt voor een duurzame ontwikkeling. Deze 'scholarships' geven kansarme jongeren de mogelijkheid onderwijs te volgen. Op deze wijze kunnen ze vervolgens een bestaan opbouwen en hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Sri Lanka."
Alle opbrengsten van de muzikale middag die zondag 4 november aanstaande wordt gehouden, worden door de stichting ingezet om kinderen in Sri Lanka de mogelijkheid te bieden om naar school te kunnen gaan. Ruim twee jaar terug was er nog een enorme overstroming in de regio van Wadduwa die heel veel verwoesting heeft achtergelaten. SHW helpt de getroffen gezinnen om hun leven weer op te bouwen.
Hulpverlenen werd voor Ad van Lokven en Geert Hanegraaf een dagtaak in Sri-Lanka en in Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan honderd studenten afgestudeerd die allemaal een goede baan hebben gevonden zodat hun gezinnen een betere toekomst hebben. "Zo bouwen de mensen het land zelf verder op. Deze ex-studenten geven weer bijles aan andere arme kinderen", aldus Ad van Lokven.

Benefietconcert
Om deze hulp te kunnen blijven bieden, wordt er op zondag 4 november aanstaande vanaf ?13.30 uur in de feestzaal van Motel Nuland een benefietconcert gehouden in Sri Lankaanse sferen. De opbrengst is bestemd voor stichting Hulp Wadduwa Sri Lanka. Ad van Lokven en Geert Hanegraaf - oprichters van Stichting Hulp Wadduwa - heten de bezoekers welkom om samen met hen te genieten van zangers en zangeressen uit Brabant. Eric Baghuis, Robby Lee, Sander Luurssen, Black Sell en Just Between zullen het podium betreden tijdens dit jaarlijkse benefietconcert.
Een toegangskaartje kost 7,50 euro (met buffet 26,50 euro). De opbrengst komt geheel ten goede aan de lokale projecten van Stichting Hulp Wadduwa. Behalve het feest met muzikale omlijsting maken bezoekers kans op prijzen tijdens de populaire loterij die door de sponsors van Stichting Hulp Wadduwa beschikbaar zijn gesteld. Draagt u de lokale bevolking van Sri Lanka een warm hart toe, koop dan nu een toegangskaartje. Deze zijn op diverse verkooppunten verkrijgbaar: Boekhandel Mieke Wijgergangs Berlicum, Albert Heijn Nuland, Coöp Hubers Vinkel, Modehuis De Bruijn Helftheuvelpassage 's-Hertogenbosch, Bobby Bluez Fashion Geffen, Moonen Schoenen Rosmalen.

Meer informatie en kaartverkoop bij info@wadduwa.nl of jetdeveer@live.nl. Kijk op www.wadduwa.nl voor meer informatie.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?