Logo bosscheomroep.nl
Lisette Maartens en Candy Divine
Lisette Maartens en Candy Divine

Groot feest ter gelegenheid van vijf jaar Candy Divine

's-HERTOGENBOSCH – Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Candy Divine, een bekend gezicht in de stad, startte met het organiseren van benefietconcerten voor Bosschenaren die het minder goed hadden getroffen. Anno 2018 doet zij dit niet meer alleen, maar in de vorm van een stichting, de Candy Divine Foundation, hierin bijgestaan door vriendin Lisette Maartens. Op zondag 28 oktober vindt een speciaal jubileumbenefiet plaats in café De Sjang aan de Graafseweg in 's-Hertogenbosch.

Door Astrid Berkhout

Candy Divine is een Drag Queen, de alter ega van Hendri van Dal en het boegbeeld van de Candy Divine Foundation. Het begon ooit allemaal in 2014 met een evenement in De Ster te Nieuwkuijk, een initiatief van Candy met als doel geld in te zamelen voor de 13-jarige meervoudig gehandicapte Sem, die hiermee in staat werd gesteld om dolfijnentherapie te ondergaan in Curaçao. Daarna volgden benefietconcerten voor het Nationaal Ouderenfonds en Resto VanHarte. Deze waren een groot succes. In 2017 werd een eigen stichting, de Candy Divine Foundation, in het leven geroepen. "Nu hebben we alles in eigen beheer en weten we precies waar het ingezamelde geld aan wordt besteed", aldus Hendri van Dal en Lisette Maartens.

Een steuntje in de rug
"De Candy Divine Foundation zet zich in voor minderbedeelde Bosschenaren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk aan eenzame ouderen, zieke en gehandicapte kinderen en mensen met een kleine beurs. Wij doen ons uiterste best doen om echt de mensen te selecteren die het 't hardst nodig hebben. Oorspronkelijk was het de bedoeling om ons alleen te richten op inwoners van 's-Hertogenbosch e.o. maar inmiddels vervullen we wensen van mensen woonachtig in heel Nederland. Via Facebook hebben we een behoorlijk groot netwerk opgebouwd, vaak komen we via via iemand op het spoor."

Grote en kleine wensen
"Een jaar geleden hebben we bijvoorbeeld de wens vervuld van een moeder met een tienerdochter die lijdt aan psychoses. We hebben voor haar toegang tot Elfia in Arcen geregeld, evenals een foto shoot ter plekke. Met als resultaat een onvergetelijke dag waar ze nog met veel plezier op terugkijken. Maar het kan ook iets heel kleins zijn. Met een oproep via Facebook hebben we onlangs zegeltjes ingezameld zodat een klein jochie zijn geliefde Max Verstappen raceauto kon ophalen bij de Jumbo. Voor het tweede jaar op rij hebben we bovendien meer dan 300 snoepzakken uitgedeeld bij een wedstrijd van het G-team in Utrecht. Ook de Melodiva's uit 's-Hertogenbosch waren hierbij aanwezig. Als je die kinderen daar uit volle borst ziet meezingen en genieten, dan weet je waar je het voor doet."

Het programma
De Candy Divine Foundation is afhankelijk van donaties én de jaarlijkse benefietconcerten. "We doen hard ons best om landelijke bekendheid te krijgen, daardoor is het wellicht makkelijker om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen en kunnen we nog veel meer mensen helpen." Op zondag 28 oktober is er een jubileumbenefiet in De Sjang. Daarbij zullen vele artiesten die Candy Divine een warm hart toedragen, aanwezig zijn om een optreden te verzorgen. O.a. Hannes jr. en sr., Kobus Engels, Leon Basley, Marco Meesters, Rienie van de Kerkhof, Martino Kluitmans, Danny en Angelique en William van Engelen. "Verder is er traditiegetrouw een loterij waar mensen leuke prijzen kunnen winnen. Kleine prijsjes hebben we al, maar we kunnen nog een mooie hoofdprijs gebruiken, dus als iemand iets weet, horen we het graag. We gaan er sowieso weer een super gezellige avond van maken!" Waarom zetten Lisette en Hendri zich voor de volle 100% in voor dit goede doel? "Wie moet het anders doen? Het geeft heel veel energie om op deze manier iets voor anderen te kunnen betekenen."

Het benefietconcert begint om 16.00 uur, deur open om 15.00 uur. Kaarten kosten 10 euro p.p. en zijn verkrijgbaar via Lisette (06-41499767), Hendri (06-17402011) of café De Sjang. Meer info: www.candydivinefoundation.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?