Logo bosscheomroep.nl
Richard Groenendijk in zijn meest persoonlijke show 'Om alles!'. Foto: Dik Nicolai
Richard Groenendijk in zijn meest persoonlijke show 'Om alles!'. Foto: Dik Nicolai

'De Brief voor de Koning' (8+)

's-HERTOGENBOSCH – De jeugd- en familiemusical 'De Brief voor de Koning (8+)' roept kinderen op om een brief te schrijven aan Koning Willem-Alexander. Alle brieven worden gebundeld en bezorgd bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Op 21 oktober staat de musical 'De Brief voor de Koning' in Theater aan de Parade. Na afloop van de musical is de cast aanwezig om handtekeningen uit de delen en kunnen bezoekers met hun favoriete acteur of actrice op de foto!

In de voorstelling De Brief voor de Koning moet Tiuri een brief bezorgen bij de koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Er is in het echte leven geen dag zonder wereldnieuws. Nu krijgen kinderen de kans om een brief te sturen aan onze Koning Willem-Alexander. Brieven met vragen, met tips of gewoon een brief om een leuk verhaal te vertellen. Alles mag en alles kan. Regisseur Dick van den Heuvel: "Naar die gedachten zijn we zo nieuwsgierig. Wat vinden kinderen van windenergie, van vluchtelingkinderen, van plastic in de oceaan, van oorlogen in verre landen, van planeten waar je heen kunt reizen, van ruziemakende ministers? Als kinderen dat nou eens opschrijven in een brief aan Koning Willem-Alexander. Misschien dat we daar allemaal beter van worden."

Via een speciale website kunnen kinderen hun brieven schrijven of uploaden. Ook kunnen ze hun brieven opsturen via de post of meenemen naar de voorstelling op 21 oktober en in een speciale brievenbus in de foyer van Theater aan de Parade stoppen. Na afloop van de musical is er een mogelijkheid voor bezoekers om met hun favoriete acteur of actrice op de foto te gaan én natuurlijk een handtekening te bemachtigen!

Meer informatie over het opsturen van een brief of het bestellen van kaarten voor de voorstelling kan gevonden worden op theateraandeparade.nl.