Logo bosscheomroep.nl
Aart van der Vliet
Aart van der Vliet

Aart van der Vliet speelt Open Kaart

's-HERTOGENBOSCH – Op zondag 30 september speelt Aart van der Vliet de voorstelling Open Kaart in Theater Artemis. Hierin combineert hij kleinschalig theater in allerlei verschillende facetten met zijn schat aan ervaring als trainer. Als publiek leun je bovendien niet achterover maar word je actief bij het geheel betrokken.

Aart van der Vliet deed ooit de Amsterdamse Hogeschool Hogeschool voor de Kunsten, gaf theater les en acteerde in trainingen van o.a. de politieacademie. Omdat hij het tijd vond voor iets nieuws, ging hij aan de slag als trainer. Inmiddels geeft hij al 23 jaar trainingen en coaching op het gebied van communicatie, leidinggeven, commercie en persoonlijke ontwikkeling. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en sinds enige tijd maakt hij af en toe een theatervoorstelling. In oktober 2012 presenteerde hij zijn eerste soloprogramma, 'Een leven lang Long', met als basis liedjes en muziek van Robert Long. "Het is mijn drijfveer om dit soort mooie, intieme voorstellingen te maken", aldus Aart.

Voor iedereen
"Ik vond het tijd worden om de kennis en vaardigheden die ik als trainer heb opgedaan, met anderen te delen. Ik heb er bewust voor gekozen dat in deze theatrale vorm te doen. Dat wil niet zeggen dat de voorstelling alleen interessant is voor trainers en coaches, iedereen kan er plezier aan beleven." Muziek en liedjes vormen de basis. "Tips, werkvormen, oefeningen en verhalen worden afgewisseld met heel persoonlijke liedjes en soms hilarische sketches. Dit resulteert in een vermakelijk programma waarin ik uitdrukkelijk de interactie aan ga met het publiek." Spannend worden ongetwijfeld de verhalen van 'oud-deelnemers' die komen vertellen hoe hun leven veranderde na een training van Aart. Precies als in zijn trainingen creëert Aart in de zaal een sfeer van intimiteit en vertrouwen waarin zijn herkenbare verhalen perfect gedijen. Hij hoeft het in 'Open Kaart' niet alleen te doen; hij wordt bijgestaan door 2 achtergrondzangers die ook af en toe een rol vervullen, en een vaste geluidstechnicus.

Monumentaal theater
"In trainingen werk ik meestal met kleine groepen. Het mooie van theater is dat je er juist grotere groepen mee kunt bereiken." Met 'Een leven lang Long' trok Aart langs verschillende kleine theaters in het land. "'Open Kaart' speel ik – bij wijze van experiment – op één plek, Theater Artemis. Als Bosschenaar was de keuze voor dit prachtige monumentale theater snel gemaakt. Mensen moeten speciaal naar 's-Hertogenbosch komen om de voorstelling te zien. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze aan zal slaan bij het brede publiek!"

Aanvang 14.00 uur. Locatie: Predikheerenpoort 50 te 's-Hertogenbosch.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?