Logo bosscheomroep.nl
Vorig jaar tijdens de openingsshow van de Dutch Sustainable Fashion Week. Foto: Baldwin Henderson
Vorig jaar tijdens de openingsshow van de Dutch Sustainable Fashion Week. Foto: Baldwin Henderson

Duurzaam shoppen in 's-Hertogenbosch: bezoek de vijfde Dutch Sustainable Fashion Week

's-HERTOGENBOSCH - Heeft u altijd al willen weten waar en hoe kleding op een duurzame manier wordt gemaakt? Of bent u op zoek naar winkels waar u deze kleding kunt kopen? Bezoek dan de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) van 5 tot 14 oktober in de Bossche binnenstad. In deze periode worden duurzame mode, design en lifestyle onder de aandacht gebracht.

Door Megan Hanegraaf


Door middel van een winkelroute, kan je er achter komen waar je duurzaam kan shoppen of welke winkel een duurzaam concept hanteert. In totaal doen er 400 steden door heel Nederland mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week. Ook doen er 19 webshop mee waaronder Dutchcraft van de Bossche student Pim van Boxtel, DaJia Bamboekleding en Feel Good Ecostore.

De achtergrond over uw kleding
"Het doel van de Dutch Sustainable Fashion Week is om de transparantie binnen de mode-industrie en de zichtbaarheid van duurzame mode te vergroten", aldus DSFW-organisator Sylvana de Nijs. "Dit willen we vooral doen door consumenten te informeren over de achtergrond van kleding". Tijdens de DSFW kom je er onder andere achter waar de kleding wordt gemaakt en op wat voor manier, wat voor materialen er worden gebruikt en laten designers zien hoe de stoffen kunnen worden gerecycled.

"Om te laten zien hoe belangrijk de duurzame mode-industrie is, brengen diverse bekende Nederlanders dit ook onder de aandacht", aldus De Nijs. "Zij zijn de ambassadeurs van de DSFW". De DSFW-ambassadeurs zijn onder meer: Katja Schuurman, Floortje Dessing, Sophie Hilbrand, Dolf Janssen, Milouska Meulens en Hans Ubbink.

Winkelroute
"De belangrijkste actie tijdens de DSFW zijn de winkelroutes die we hebben uitgezet in de verschillende steden", vertelt De Nijs. "Elke winkel die meedoet ontvangt onder meer een etalagebord en raamsticker, waaraan je de deelnemende winkel kunt herkennen." In 's-Hertogenbosch doen er maar liefst twaalf duurzame winkels mee met de DSFW. Op de Bossche winkelroute liggen de winkels Anna van Toor en Claudia Sträter in de Kerkstraat, Expresso en WE Fashion op de Markt en Quan & Vintage in de straat Achter Het Verguld Hamas. Verder doen in de Snellestraat OAK, Liefste Fashion en Karakter Den Bosch mee. In de Vughterstraat doen maar liefst vier winkels mee: Koekwaus, Bellamy Gallery, Daily Poetry en Terre des Hommes.

Bezoek de DSFW in een andere stad
Bent u nieuwsgierig geworden wat er in andere steden is te doen? Er staan onder meer modeshows, tentoonstellingen, lezingen, sustainable fashion markets, documentaire dagen, clothing swaps en repair cafés op het programma.

Check voor meer informatie de website: dsfw.nl. Hier zijn ook tickets voor vier exclusieve modeshows (Amsterdam) te koop. De Dutch Sustainable Fashion Week duurt van 5 tot 14 oktober in 400 verschillende steden en 19 webshops.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?