Logo bosscheomroep.nl

Nieuw jaarembleem Oeteldonksche Club onthuld

Joery van Zandvoort met zijn winnende ontwerp  Foto: Marc Smits
Joery van Zandvoort met zijn winnende ontwerp Foto: Marc Smits

's-HERTOGENBOSCH - Het nieuwe jaarembleem van de Oeteldonksche Club van 1882 voor het carnavalsjaar 2018 - 2019 is zaterdag 22 september bekendgemaakt. Het winnende embleem komt van de hand van Joery van Zandvoort (30). Inspelend het thema 'Oeteldonk, leeft' zonden 93 ontwerpers 155 emblemen in. De ontwerpen zijn door een vakjury beoordeeld. De beeltenis van Joery van Zandvoort waarbij Knillis enthousiast van zijn sokkel springt, geeft het thema het beste weer, vindt de jury.


Van Zandvoort doet sinds 2013 voor de vijfde keer mee aan de Oeteldonkse ontwerpwedstrijd en was twee keer eerder genomineerd. "Als je ziet hoeveel mensen er hebben meegedaan met mooie inzendingen dan geeft dat wel aan dat er volop creatieve breinen in Oeteldonk zijn", aldus de winnaar. Hoe het idee voor zijn winnende ontwerp tot stand kwam? "Een ingeving die ik op de valreep nog heb kunnen inleveren. Het enige dat in Oeteldonk niet leeft is Knillis en die komt nu tot leven. Dat is de insteek."

Verkooppunten
Het nieuwe embleem met het vernieuwde echtheidskenmerk is te koop (zeven euro per stuk) via www.hendrien.org. Op www.oeteldonk.org staat een overzicht van alle verkooppunten. Het jaarembleem 2019 van de Oeteldonksche Club van 1882 is te herkennen aan het papier met het logo en motto op de achterkant van het embleem. Als u het originele embleem koopt, steunt u daarmee het Oeteldonkse carnaval.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?