Presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen. Foto: MAX - Hans Vink
Presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen. Foto: MAX - Hans Vink

Tijd voor MAX en Hallo Nederland op toer vanuit 's-Hertogenbosch!

's-HERTOGENBOSCH – De tv-programma's Tijd voor MAX en Hallo Nederland trappen het nieuwe seizoen traditiegetrouw af met een tour. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 september strijken zij neer in 's-Hertogenbosch. De Parade, met uitzicht op de imposante Sint-Janskathedraal, vormt deze week het decor.

Op deze karakteristieke locatie worden interessante en boeiende gasten ontvangen, o.a. Albert Verlinde, Addy van den Krommenacker, Corry Konings, Jeroen van der Boom, taalcoach Buffi Duberman (o.a. tv-programma The Talent Project), Miss Nederland 2017 Nicky Opheij (met haar nieuwe kookboek), Jimmy Bellmartin (winnaar Voice Senior), huisarts Ted van Essen, Anna Gimbrere, Michael Varekamp, tv-kok Mounir Toub, koningshuisdeskundige Paul Rem (hij gaat in op de relatie tussen de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in 's-Hertogenbosch en het Koningshuis), Janny van der Heijden en Henk Dissel. Verder maakt patissier Robert van Beckhoven, bekend van o.a. Heel Holland Bakt, Bossche Bollen, zingt Charly Luske George Michael en gaat Ben Tiggelaar Obama interviewen. De Bossche Schutterij zal de week heel toepasselijk, met een kanonschot, openen.

Kijkje achter de schermen
"Mensen zijn vaak verbaasd hoeveel er komt kijken bij een live-uitzending", aldus de redactie van Tijd voor MAX. "Daarnaast vinden ze het leuk om de presentatoren, gasten en koks in het echt te ontmoeten. En dat is precies waar we het voor doen. Van oktober t/m mei is iedereen welkom in Studio 23 in Hilversum op het Media Park, maar in september gaan we het land in, naar de mensen toe. Dat is voor ons ook erg leuk, omdat we zo vragen van de kijker rechtstreeks kunnen beantwoorden. Rondom de set komen mensen naar ons toe met mogelijke onderwerpen en hun suggesties voor het programma." Waarom moeten mensen zeker komen kijken? "Het is fantastisch om een keer mee te maken. Gezelligheid, leuke gasten die het land intrekken, dichtbij de mensen, gesprekken die door de locatie een verrassende wending kunnen krijgen én 's-Hertogenbosch wordt in het zonnetje gezet."

Mooiste decor van Nederland
Wethouder Van der Geld (o.a. Cultuur en Citymarketing) is enthousiast over het gebeuren: "Fantastisch dat Omroep MAX een week lang uitzendt vanaf de Parade in 's-Hertogenbosch, het mooiste decor van Nederland. We bereiken hiermee een interessante doelgroep van 100.000-en televisiekijkers en ook voor de Bosschenaren is het interessant om te zien hoe live TV ter plekke wordt gemaakt!"

Vanaf 16.00 uur vindt de soundcheck plaats. Iedereen die wil komen, is welkom. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar (vanaf 16.30 uur kunnen mensen plaatsnemen). Bezoekers kunnen zich opgeven via de site www.tijdvoormaxoptoer.nl. Bezoekers die zich hebben opgegeven, krijgen voorrang. Live uitzending Tijd voor MAX: 17.10 tot 17.50 uur, live uitzending Hallo Nederland: 18.25 tot 18.45 uur.