Johan Derksen presenteert een programma over zijn passie: de blues. Foto: Kim Balster
Johan Derksen presenteert een programma over zijn passie: de blues. Foto: Kim Balster

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

's-HERTOGENBOSCH - In het steevast uitverkochte Johan Derksen Keeps The Blues Alive geven de beste Nederlandse bluesvocalisten en -muzikanten een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Johan Derksen komt naar Theater aan de Parade met een programma over zijn passie: de blues. In de jaren zestig lieten Britse bands als The Rolling Stones en The Animals een breed publiek kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes als Chuck Berry en B.B. King en veroverden daarmee de wereld. Dat noemden ze The British Invasion. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands als Cuby + Blizzards, Livin' Blues, Flavium en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

Maak deze avond uit compleet met de (bij te boeken) bierproeverij. Onder het genot van vier kleine glaasjes Brand speciaalbier kunt u na afloop van de voorstelling heerlijk napraten over de show van deze markante tv-man die zich in het theater van een andere kant laat zien.

Deze voorstelling is donderdag 18 oktober te zien in Theater aan de Parade. Voor kaarten en meer informatie over de bierproeverij: theateraandeparade.nl.