Logo bosscheomroep.nl
V.l.n.r. Jeroen Guijt en Frank Reinders, burgemeester Jack Mikkers, Jeroen Wellens, Stijn Kuijpers, Hanneke Hanekamp en Edgar Dissel. Foto: Henk van Esch
V.l.n.r. Jeroen Guijt en Frank Reinders, burgemeester Jack Mikkers, Jeroen Wellens, Stijn Kuijpers, Hanneke Hanekamp en Edgar Dissel. Foto: Henk van Esch

Wijn bij Stijn en café Reinders vallen in Bourgondische prijzen

's-HERTOGENBOSCH - Dit weekend - van donderdag 13 september (besloten Relatieavond) tot en met zondag 16 september vindt Bourgondisch 's-Hertogenbosch plaats. In aanwezigheid van burgemeester Mikkers, wethouder Van der Geld, jury en genodigden werden in de aanloop daarvan deze week voor de derde keer de Starter- en Stayer Awards 2018 uitgereikt.

Voor de Starter Award werden door de jury genomineerd: Côte Bar Bistro, Buurt café restaurant en Wijn bij Stijn wijnbar eten. Die laatste kwam uiteindelijk bij de Starters als winnaar uit de bus. Deze bevlogen ondernemer, is volgens de jury het meest onderscheidend. "Stijn bezit enorme wijnkennis en deelt deze wijnbeleving graag met zijn gasten. Ieder gerecht kent een bijpassende wijn, bier of andere drank. Stijn biedt een innoverende en verrassende mix van Spaanse en Franse gerechten. De ontvangst en inrichting zijn sfeervol waardoor gasten zich welkom voelen. Het restaurant is voorzien van een prachtige 'wijnbar'. In 2017 is Wijn bij Stijn uitgeroepen tot de beste wijnbar van Nederland, daarbij 130 ander wijnbars achter zich latend. Daarnaast verzorgt Stijn wijncursussen en wijnproeverijen. Inmiddels is het jonge bedrijf een duidelijke trekker voor de Bourgondische stad 's-Hertogenbosch."
Voor de Stayer Award nomineerde de jury uit alle kandidaten restaurant Le Méridien, Café Reinders en Allerlei * Visserij restaurant. De jury koos als winnaar van de Stayer Award 2018 Café Reinders. De winnaar van de Stayer Award is volgens de jury een begrip in de stad en ver daarbuiten. Meer dan twintig jaar geleden is het bedrijf opgericht door Frank Reinders en inmiddels zijn Jeroen Wellens en Jeroen Guijt mede-exploitanten. "Café Reinders, een boegbeeld voor de horeca, kent een ultiem kamergevoel en trekt naast stamgasten toeristen van alle leeftijden. De vakbekwame en amicale medewerkers tappen een heerlijk glas bier naast allerlei andere dranken en men kan er terecht voor pubfood. Niet voor niets heeft een bekende bierbrouwer hier een commercial van 'De Kroeg' opgenomen. Het bedrijf kent briljante activiteiten zoals het trouwen van stellen die elkaar in deze stamkroeg hebben leren kennen, de barman van de week en voetbal met een compleet Rode Duivels feest. Dit alles heeft Café Reinders landelijke bekendheid opgeleverd en het café vervult daarmee een ambassadeursrol voor de stad 's-Hertogenbosch."

Meer informatie: www.bourgondisch-sh.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?