Lars van Tuijl presenteert The Wildcard
Lars van Tuijl presenteert The Wildcard

Een flitsende reis door de geschiedenis van de magie

ROSMALEN – Toen zijn vader een goocheloptreden gaf tijdens zijn zesde verjaardag, wist de Bossche Lars van Tuijl het zeker; dit wil ik ook! Hij ontwikkelde zich tot 'magisch entertainer' en heeft inmiddels ongeveer 15 theatervoorstellingen (o.a. in de samenstelling Lars, Luc en Angelique) geschreven en gespeeld. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is hij met zijn nieuwste show 'The Wildcard' te zien in Perron-3 te Rosmalen.

In het dagelijks leven staat Lars 3 dagen per week voor de klas, hij is namelijk leerkracht op een basisschool in Rosmalen. "Ook dat doe ik met veel plezier", vertelt Lars. "Goochelen is echter mijn grote passie. Ik ben een echte showman en sta het liefst voor een publiek. Ik doe soms ook kinderfeesten en trucs aan tafel, maar mijn hart ligt bij het optreden op een podium. Ik noem mezelf een 'magisch entertainer'. Waar sommige andere goochelaars vooral willen laten zien wat ze kunnen, gebruik ik trucs juist om een verhaal te vertellen. Er bestaan veel vooroordelen over goochelaars. Ik vind het dan ook geweldig als ik mensen die in eerste instantie behoorlijk sceptisch waren, met mijn optreden weet te verrassen."

Creativiteit en fantasie
Lars ontwikkelt ook educatieve kindershows, die hij uitvoert op basisscholen in de regio. "Dit zijn magische programma's gebaseerd op educatieve thema's. Een perfecte combinatie, magie prikkelt sowieso de creativiteit en fantasie van kinderen. In de toekomst zou ik hier wel meer mee willen doen." Daarnaast is het een droom om met een van zijn shows door het land te kunnen toeren. "Er zijn niet veel goochelaars die actief zijn in het familiaire circuit dus daar liggen wellicht kansen."

The Wildcard
"Een wildcard is het best te omschrijven als de onvoorspelbare factor. De joker kan bijvoorbeeld alle vormen aannemen en de loop van een kaartspelletje op een onverwachte manier beïnvloeden. In mijn nieuwe theatervoorstelling neem ik de rol van wildcard op me en breng ik een ode aan diverse grootmeesters uit de geschiedenis van de toverkunst." In een zeer divers programma worden spectaculaire illusies afgewisseld met de vingervlugge magie van de zakkenrollers en Middeleeuwse marktgoochelaars, de kunst van het gedachtenlezen en gewaagde ontsnappingen. Lichteffecten en muziek maken de show compleet. "Ik probeer het publiek een onvergetelijke ervaring te bezorgen."

Voor jong en oud
De trucs die de revue passeren, zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. "Op zaterdag 22 september, aanvang 20.00 uur, is de show echter net wat spannender en gericht op kinderen van 8 jaar en ouder - ook tieners dus! - en volwassenen. Op zondag 23 september, aanvang 14.30 uur, is de hele familie welkom."

Kaarten voor 'The Wildcard' zijn te koop via www.perron-3.nl.