Wegens succes komt Ali B twee avonden terug naar 's-Hertogenbosch. Foto: Aicha Abdoun.
Wegens succes komt Ali B twee avonden terug naar 's-Hertogenbosch. Foto: Aicha Abdoun.

Ali B steekt opnieuw de thermometer in de bilspleet van Nederland

Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Ali steekt zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur.

Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. In 2012 won hij met 'Ali B. geeft antwoord' de Neerlands Hoop prijs. Daarnaast werd hij genomineerd voor de Poelifinario met 'Ali B. beken(d)t' en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma 'Je suis Ali' de hemel in als "misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen".

Nog niet uitgepraat
Ali is nog lang niet uitgepraat. Er zijn nog talloze onderwerpen waar hij zijn licht op wil laten schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid. Of zoals hij het zelf bijna Cruijffiaans formuleert: "Zelfs als het mis gaat, komt het goed."

Wegens succes twee dagen terug
Afgelopen seizoen stond Ali B al met 'Koorts' in een uitverkocht Theater aan de Parade. Het publiek was laaiend enthousiast. Daarom komt hij dit seizoen maar liefst twee avonden terug naar 's-Hertogenbosch.

"Tranen met tuiten gelachen …" – Meneer Panen

"Ali was op dreef en wist in no time connectie met het publiek te maken" – Mevrouw Smolders

"Grappig, actueel en kritisch" – Meneer van der Heijden

Ali B is op donderdag 8 en vrijdag 9 november om 20.00 uur met de reprise van 'Koorts' te zien in Theater aan de Parade. Voor kaarten en meer informatie: theateraandeparade.nl.