Ensemble La Favorita verzorgt het openingsconcert in de hal van het Stadhuis
Ensemble La Favorita verzorgt het openingsconcert in de hal van het Stadhuis

Samenwerking Kring Vrienden en Vrienden Kamermuziek: Kamerklanken Nieuwe Stijl

's-HERTOGENBOSCH - Een muzikaal en cultureel verbond: De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch gaan nauwer samenwerken. Na het succesvolle Bossche Kerstklanken volgt op zondag 23 september een samenwerking met Kamerklanken.

Door Astrid Berkhout

Kamerklanken wordt al 12 jaar om de 2 jaar gehouden in diverse huiskamers in de binnenstad. "De grote kracht van het festival is en blijft het feit dat mensen langs verschillende bijzondere locaties worden gevoerd", vertellen Yvonne Moerman en Marcel van Heesewijk van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en Matthieu Hogenboom van Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch.

Gastvrije ontvangst
"Iedereen vindt het leuk om bij iemand anders binnen te kijken. Zeker als je ook nog eens gastvrij wordt ontvangen door de huiseigenaren, die met plezier een hapje en een drankje serveren. De intieme, gemoedelijke sfeer tijdens de concerten wordt gewaardeerd door zowel bezoekers als de deelnemende musici."

Begeleiding door gidsen
Nieuw dit jaar is dat gidsen van de Kring Vrienden de groepen begeleiden op hun muzikale tocht. "Zij vertellen bij elke locatie interessante achtergronden over het huis en de straat, en maken daarmee het verleden levend. In totaal zijn er 12 verschillende locaties, stuk voor stuk markante panden." Nieuw is bovendien dat u vooraf een keuze moet maken uit 4 muziekpakketten bestaande uit 3 concerten. "Voorgaande jaren was de inloop overal vrij. Toen moesten we toch op sommige plekken mensen teleurstellen. Op deze manier zijn bezoekers er zeker van dat ze in ieder geval van deze 3 concerten kunnen genieten."

Laat je verrassen!
In de ochtend vindt traditiegetrouw om 11.00 uur het openingsconcert plaats in de hal van het Stadhuis. Dit wordt deze keer verzorgd door Ensemble La Favorita. Vanaf 14.00 uur starten de concerten in de huiskamers. "Het leuke is dat je van tevoren niet weet waar je naar toe gaat. Alleen de startlocatie is bekend, vanaf hier neemt een gids je op sleeptouw en moet je je vooral laten verrassen!"

Voor het openingsconcert zijn apart kaarten te koop, deze kosten € 10. Voor de huiskamerconcerten kunt u voor € 20 een passe-partout aanschaffen. Kaartverkoop via www.DagjeDenBosch.com en 0900-2020178 (90 cent per gesprek). Meer informatie over het event is te vinden op www.kamerklanken.nl.