Genieten voor jong en oud tijdens Festival JOY. Foto: Peter Lodder Fotografie.
Genieten voor jong en oud tijdens Festival JOY. Foto: Peter Lodder Fotografie.

Paleiskwartier wederom podium voor sushi, Japanse poffertjes, mikado en sumo-worstel

's-HERTOGENBOSCH - Van 24 tot en met 26 augustus brengt Sushi & Asian Streetfood Festival JOY voor de tweede keer een bezoek aan het Paleiskwartier. Bezoekers kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan sushi, maar ook kennismaken met een ruime keuze aan Asian streetfood gerechten. In het rijk gedecoreerde stadspark verzorgt het festival ook entertainment met Aziatische twist, met o.a. een karaokehotel, nostalgische arcadespellen, sushi-workshops, yogales en ontspanningsmassages. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

"In vergelijking met vorige edities hebben we het festival dit jaar wat breder getrokken", aldus Raymon van Sprang namens de organisatie. "Waar voorheen de focus op sushi lag, is het nu meer een diversiteit aan Asian Streetfood waaronder yakitori, tempura, zeewier bites en Japanse poffertjes. De gerechten worden geserveerd op kleurrijk gedecoreerde bordjes en in sissende stoommandjes." Het drankassortiment bestaat uit verfrissende drankjes, koude biertjes, mooie wijnen en exotische creaties uit de cocktailbar. Het speelse decor met een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen en kleurrijke Japanse parapluutjes prikkelt de zintuigen.

Vrolijke activiteiten
De vrolijke activiteiten van Sushi & Asian Streetfood Festival JOY dragen bij aan de gezellige sfeer. Bezoekers kunnen zich vocaal uitleven in één van de kamers van het karaoke-hotel, in de gameroom vrienden uitdagen op de nostalgische arcadespellen, lekker relaxen bij een heerlijke yogales en een ontspanningsmassage of de fijne kneepjes uit de Japanse keuken leren tijdens een sushiworkshop. "En dan hebben we het nog niet over de vuurspuwers, live muziek en veel ander entertainment." Een DJ sluit de avonden muzikaal af. Voor de kleinste festivalgasten is er een speciaal kinderprogramma opgesteld, met kookworkshops, knutselactiviteiten, theater en spellen als mikado en sumo-worstelen.

Een succes
Wat maakt Festival JOY zo uniek? "JOY is een verrassend, gratis toegankelijk familiefestival waar heerlijk Aziatisch eten centraal staat, maar waar alle leeftijden zich bovendien moeiteloos kunnen vermaken. Het concept slaat aan want vorig jaar trok het festival in 's-Hertogenbosch bijna 20.000 bezoekers."

Openingstijden: vrijdag 24 augustus 16.00-23.00 uur, zaterdag 25 augustus 14.00-23.00 uur en zondag 26 augustus 14.00-22.00 uur. Na 's-Hertogenbosch reist het festival verder naar Utrecht (31 augustus t/m 2 september, Lucas Bolwerk) en Maastricht (14 t/m 16 september, Stadspark). Meer info: www.festival-joy.nl.