Logo bosscheomroep.nl
Je kunt je o.a.inzetten als bouwer tijdens Boulevard. Foto: Karin Jonkers/Yell & Yonkers
Je kunt je o.a.inzetten als bouwer tijdens Boulevard. Foto: Karin Jonkers/Yell & Yonkers (Foto: )

Boulevard bestaat bij de gratie van bikkels

's-HERTOGENBOSCH – De publieksbegeleiders, gastvrouwen, promotiemedewerkers, medewerkers Tickets & Info; zonder deze mensen geen Boulevard. Het bruisende festivalplein en de prachtige locaties waar intieme of juist grote voorstellingen gespeeld worden, maken het festival tot een unieke werkplek. Veel mensen nemen speciaal vrij van hun normale werk en plannen hun vakantie om de 11 dagen heen. Ze zetten alles opzij om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Theaterfestival Boulevard. Niet voor niks, want als vrijwillige kracht staan ze midden tussen de voorstellingen, bezoekers, feestvierders en tientallen andere vrijwilligers.

Simone van der Maeden weet er alles van, zij is al 5 jaar vaste bouwer. "Ik was toen ik begon net klaar met de HAVO en ging een lange zomer tegemoet", vertelt Simone. "Toen ik hoorde dat ze vrijwilligers zochten bij Theaterfestival Boulevard, heb ik me meteen aangemeld. Sindsdien is mijn band met Boulevard alleen maar sterker geworden. Je komt met veel mensen, waaronder de andere vrijwilligers, in contact. Daarnaast is de sfeer tijdens zo'n event natuurlijk bijzonder. De Bouwgroep bestaat tot nu toe uit 5 jonge mensen. Ieder jaar zien we elkaar weer tijdens het festival. Het is uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Dat kan ook haast niet anders, want als bouwers moeten we elkaar kunnen vertrouwen en goed samen kunnen werken. Je maakt lange dagen en leert elkaar zo echt kennen. Het is ook heel afwisselend werk. De ene keer sta je op locatie decorstukken aan elkaar te zetten, de andere keer ben je met een hoogwerker vlaggen op aan het hangen in de stad. De tijd vliegt voorbij op een dag. Zelf vind ik het 't leukst om langzaam het hele festival te zien ontstaan. Het geeft voldoening te weten dat je daar een bijdrage aan hebt geleverd. Ik kan het iedereen dan ook zeker aanraden om aan de slag te gaan als bouwer!"

Boulevard Bouwers
Het festival is nog op zoek naar mensen als Simone, naar sterke en behendige bouwers. De 'Bouwer van Boulevard' wordt gekenmerkt door een scherpe blik, verstand van kroonsteentjes én steigerpijpen, twee rechterhanden en mouwen om ze uit te steken. Hij of zij is inventief, creatief en ziet het werk liggen. Mooi meegenomen; de bouwer krijgt een financiële vergoeding van € 30 per werkdag van 6 uur, vanwege de lichamelijke arbeid. Naast de financiële beloning zijn er nog meer voordeeltjes; consumptiebonnen voor eten en drinken, gratis voorstellingen, kekke werkkleding en gezellige borrels. En natuurlijk een uitnodiging voor het exclusieve eindfeest voor makers en medewerkers. Als bouwer moet je wel 16 jaar of ouder zijn, bij voorkeur wonen in de omgeving van 's-Hertogenbosch en minstens 4 dagen (een shift per dag duurt tussen de 4 en 6 uur) beschikbaar zijn tussen 2 en 12 augustus, en eventueel ook al voorafgaand aan het festival.

Meespelen in een voorstelling
Altijd al graag op het podium willen staan bij een voorstelling van een professioneel gezelschap? Dat kan ook bij Boulevard! Dit jaar zoeken de theatergezelschappen Laika (bekend om hun fantasierijke, culinaire producties), Het Houten Huis (beeldend muziektheater) en Minou Bosua (een levensverlengende dansavond met ouderen) mensen voor hun voorstellingen die tijdens Boulevard spelen. Kijk snel voor de acteerfuncties: https://www.festivalboulevard.nl/nl/meedoen/figuranten.

Ook vrijwilliger worden?
Theaterfestival Boulevard is een zalig zomerfestival in en om de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch. Wil jij helpen om dit event mogelijk te maken en – met je wervelende enthousiasme en handigheid – de bouwkundige puntjes op de i komen zetten? Meld je dan aan via vrijwilligers@festivalboulevard.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?