Logo bosscheomroep.nl
Foto: Megan Hanegraaf
Foto: Megan Hanegraaf

Na alle examenstress, kan eindelijk de vlag uit en de champagne open

's-HERTOGENNOSCH – Bijna is het zover, de uitslag van de examens. Voor alle geslaagden - maar natuurlijk ook voor degene die gezakt zijn – worden er op 13 of 15 juni examenfeesten georganiseerd in verschillende Bossche kroegen.

Door Megan Hanegraaf


Patryck Brekelmans en Ralph Bethlem organiseren met High School Events dit jaar voor de derde keer het examenfeest 'Gratuated and Wasted'. De jongens organiseren het feest onder het motto: "Come get wasted, because you gratuated". Om dit motto na te leven is er een speciale drankenactie: shotjes en bier zijn de hele avond maar 2 euro per stuk. Voorgaande jaren werd het feest gehouden in de Ushiwawa. Dit jaar verhuist High School Events naar de overkant van de Karrenstraat, de Carrousel. De reden? De opkomst was volgens Patryck de afgelopen twee jaar zo hoog dat alle tweehonderd kaarten heel snel waren uitverkocht. "Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk geslaagden deze avond kunnen feesten, houden we het dit jaar in de Carrousel", vertelt Patryck. Deze kroeg is veel groter, waardoor de jongens dubbel zoveel kaarten kunnen verkopen. Patryck: "We kunnen er dit jaar dus ook een dubbel zo groot feest van kunnen maken". Dat moet volgens de organisator wel goedkomen. Hij is namelijk ook een van de DJ's die deze avond draait. Naast hem zullen DJ's Rocket en Danny zorgen voor de muziek. Later is ook nog DJ Gunza toegevoegd aan de line-up. De Carrousel is op normale stapavonden alleen voor 18+'ers. Speciaal voor 'Gratuated and Wasted' is op 13 juni de leeftijd naar 16+ gegaan. Wie zeker wil zijn van een plekje binnen, moet vroeg komen. Kaarten kunnen namelijk alleen aan de deur worden gekocht voor 5 euro per ticket. "Wie geen examen heeft gedaan, maar gewoon een leuk feestje wil hebben, is natuurlijk ook welkom", zegt Patryck lachend.

Vier het (niet) behalen van je diploma
Café Opium heeft al een examenfeest achter de rug. Op 1 juni organiseerden zij een examenfeest om te vieren dat de examens (ein-de-lijk) voorbij waren. Precies twee weken later kunnen leerlingen die examen hebben gedaan bij de Opium de uitslag vieren. De examenkandidaten moeten nog wel even wachten, want het feest is pas op vrijdag 15 juni. Zij kunnen vanaf 23.00 uur tot in de vroege uurtjes het behalen van hun diploma – of helaas niet - vieren.

Nog meer feest?
Café P79 organiseert nog niets speciaals voor examenleerlingen. Maar door de vraag te stellen bracht het eigenaar Ruud Bruins wel op een idee. Of het examenfeest er daadwerkelijk komt is dus nog even afwachten. Volgens de eigenaresse van Tapperij de Saeck zijn ze op woensdagavond een echte studentenkroeg. Of zij op woensdag 13 juni ook iets organiseren voor aanstaande studenten is nog niet bekend.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?