Logo bosscheomroep.nl
Vorig jaar ging de opbrengst van de Bossche Haringparty naar Stichting Bijzonder Gewoon
Vorig jaar ging de opbrengst van de Bossche Haringparty naar Stichting Bijzonder Gewoon

Tweede editie Dé Bossche Haringparty voor Stichting GefeliciflapstaartBox

's-HERTOGENBOSCH – Op donderdag 21 juni organiseert Lions Club 's-Hertogenbosch Bastion de tweede editie van Dé Bossche Haringparty in de tuin van Het Noordbrabants Museum. Vorig jaar werd ruim 16.000 euro opgehaald voor Stichting Bijzonder Gewoon. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting GefeliciflapstaartBox.

"We zetten de succesformule van vorig jaar gewoon voort", vertelt Linda Ruiters, bestuurslid van Lions Club 's-Hertogenbosch Bastion. "We hebben wederom het voorrecht gebruik te mogen maken van de prachtige Bossche patiotuin van Het Noordbrabants Museum en Bossche leveranciers voorzien ons van hapjes en drankjes. Verder is het vooral een aangenaam treffen van Bossche ondernemers, Bossche notabelen en hun gasten." Daarnaast is een aantal verrassende nieuwe elementen toegevoegd. Zo verzorgt Daan Wolfs een gedeelte van de avond live muziek. Fatboy heeft bovendien geholpen met de aankleding van de tuin. Waar we vorig jaar alleen staplaatsen hadden, hebben we dit jaar ook zitjes, wat zorgt voor een lekker losse sfeer." De Haringparty zal traditiegetrouw wederom het karakter krijgen van een gezellige Bossche netwerkavond, uiteraard onder het genot van nieuwe haring en een glas wijn. "Daarnaast is er een ludieke veiling van het tweeluik Hello Earth van de Bossche kunstenares Anne van de Heuvel. Ook hiervan gaat de opbrengst naar het goede doel."

Stichting GefeliciflapstaartBox
Het resultaat tot nu toe: Bijna 20 sponsoren (met ABN AMRO MeesPierson als hoofdsponsor) en circa 350 verkochte kaarten. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) zal de bijdrage aan Stichting GefeliciflapstaartBox uiteindelijk met 50% verhogen. GefeliciflapstaartBox zet zich in voor de 4.000 kinderen van 1 t/m 11 jaar die op of onder de armoedegrens leven in regio 's-Hertogenbosch. Ze geven de ouders van de jarige geen geld maar een box gevuld met alles wat er nodig is om een verjaardagsfeestje te vieren. Per jaar worden circa 500 kinderen in 's-Hertogenbosch geholpen. Het motto van de stichting is 'Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje'. Daarmee bedoelen ze ook daadwerkelijk ieder kind, met en zonder beperking. "Wij stellen de box samen die past bij het kind. In overleg met professionals, ouders en het kind geven wij iedereen een feestelijke verjaardag", zo is te lezen op de website van GefeliciflapstaartBox. Linda vult aan: "Het is een echt Bosch initiatief waarbij je met relatief weinig geld een groot verschil kunt maken. De verwachting is dat het uiteindelijk wel lukt om de opbrengst van vorig jaar te evenaren of zelfs te overstijgen."

Er is nog een beperkt aantal kaarten te koop voor Dé Bossche Haringparty via de website www.debosscheharingparty.nl. De ontvangst is vanaf 18.00 uur, het officiële deel van het programma duurt van 18.30 tot 19.15 uur, waarbij Burgemeester Mikkers een cheque met het ingezamelde geldbedrag zal aanbieden aan Stichting GefeliciflapstaartBox. Meer informatie over het goede doel is te vinden op www.gefeliciflapstaartbox.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?