Logo bosscheomroep.nl
Studance Events organiseert dit jaar voor het eerst een buitenfestival om het schooljaar af te sluiten. Foto: Studance Events
Studance Events organiseert dit jaar voor het eerst een buitenfestival om het schooljaar af te sluiten. Foto: Studance Events

Studance Events organiseert buitenfestival voor studenten

's-HERTOGENBOSCH – Studance Events, bekend van de Bossche studentenfeesten op donderdagavond, organiseert dit jaar voor het eerst een buitenfestival. Het festival is bedoeld om het schooljaar af te sluiten en zal daarom plaatsvinden op 28 juni, een van de laatste donderdagen van het schooljaar.

Door Megan Hanegraaf

Ongeveer twee jaar geleden organiseerden Dennis de Laat en Ralph Bethlem voor het eerst een Studance-feest onder het motto 'Let's make Den Bosch a student city'. "We vonden dat het op studentenavonden in Den Bosch erg rustig was. Daarom besloten we eens in de maand, vlak nadat de studiefinanciering binnen is een studentenfeest te organiseren", aldus Bethlem. Inmiddels hebben de jongens al meer dan dertig edities georganiseerd, met name in De Carroussel en Ushiwawa. Nu komt daar dus een festival-editie bij.

Bethlem: "Studance staat erom bekend dat alles in de kroeg beter is geregeld dan tijdens een normale stapavond. Elke feest heeft bijvoorbeeld een ander thema met een bijpassende drankactie, de entree is goedkoop en er draaien meerdere dj's op een avond. Dat willen we ook terugbrengen in het festival: voor weinig geld een leuke avond met veel extra's. Zo komt er op het festivalterrein bijvoorbeeld een chill-lounge, verschillende eetkraampjes en een Desperado's-bar."

We willen niet te hard van stapel lopen, dus we beginnen dit jaar met één stage. Hierop draaien onze 'eigen' Studance-dj's, die al redelijk bekend zijn onder de studenten. Daarnaast komen er nog een aantal grote namen, onder wie dj Freddy Moreira, bekend van de nummers Omlaag en Mood For Lovin'! Het festival vindt plaats op het Residentieplein aan de Onderwijsboulevard. Er is plaats voor vijftienhonderd studenten.

HBO Intro Festival
Aan het begin van dit schooljaar konden de De Laat en Bethlem al even kennismaken met een 'festival-editie'. Zij hadden met Studance namelijk een eigen stage op het HBO Intro Festival. Maar dat was nog niet genoeg volgens Bethlem. "We willen een festival organiseren dat niet alleen is bedoeld voor Hbo'ers, maar voor alle Bossche studenten", aldus De Laat. Het feest zal niet hetzelfde zijn als het HBO Intro Festival. "De opzet van het eerste Studance festival wordt kleiner dan die van het HBO-feest, omdat we eerst willen kijken of het een succes wordt. Als dit het geval is, willen we volgend jaar sowieso weer een Studance festival organiseren, maar dan voor nog meer studenten", aldus Bethlem.

Omdat het festival is bedoeld om het schooljaar af te sluiten, worden de kaarten verdeeld in verschillende examenonderdelen. "Tot 22 mei waren een beperkt aantal examentickets voor 7,50 euro in de verkoop. Als studenten nog geen ticket hebben gekocht, moeten ze nu een herkansingticket kopen voor 10 euro. Als je deze ook niet haalt, moet je bij de 'examencommissie komen'. Deze studenten moeten hun kaartje aan de deur kopen", legt Bethlem uit.

Studance op tour
Studance houdt nu nog eens in de maand een feest, waarvoor een paar honderd kaarten worden verkocht. De Laat en Bethlem hebben daarom de opties bekeken om hun evenement uit te breiden naar andere steden. "In november gaan we met Studance op tour langs verschillende studentensteden zoals Tilburg, Eindhoven, Breda en Utrecht. De tour begint en eindigt natuurlijk in onze eigen stad Den Bosch", aldus Bethlem. "In de toekomst zie ik graag elke week in een andere Nederlandse studentenstad een Studancefeest."

Het Studance-festival vindt plaats op 28 juni op het Residentieplein aan de Onderwijsboulevard. Het duurt van 15.00 tot 23.00 uur. Tickets zijn te koop via Facebook, Studance Festival of via www.eventbrite.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?