Logo bosscheomroep.nl
Dit was een Geluksvogel van vorig jaar; ben jij één van de Geluksvogels van dit jaar op het Geluksweekend?
Dit was een Geluksvogel van vorig jaar; ben jij één van de Geluksvogels van dit jaar op het Geluksweekend?

Geluksweekend op locatie tijdens het eFFect Festival

's-HERTOGENBOSCH – Geluk is niet te koop. Daarom kun je tijdens het Geluksweekend gratis genieten van allerlei activiteiten waar je blij van wordt. Dit jaar is vanwege organisatorische redenen aansluiting gezocht bij het eFFect Festival, dat op zaterdag 9 en zondag 10 juni plaatsvindt bij zorgboerderij De Locatie te Vlijmen. Geluksvogels die activiteiten willen delen met het publiek, worden opgeroepen om zich vooral snel aan te melden.

Door Astrid Berkhout

De tweede editie van het Geluksweekend in 2017 was een succes. "We hadden het groots opgezet, met 150 activiteiten verspreid over verschillende locaties in de Bossche binnenstad", vertellen Paula Samsom en Eric Leltz namens het organiserende (vrijwillige) vijfkoppige Geluksteam. "Tijdens de eindevaluatie merkten we al snel dat we dit jaar minder tijd tot onze beschikking hadden om het event neer te zetten. Een jaar overslaan was echter geen optie, dus we hebben ervoor gekozen om een mini-editie te organiseren, aansluitend bij het eFFect Festival. Het zijn beiden events met een inhoudelijke boodschap, daardoor passen ze goed bij elkaar; we proberen ieder op onze eigen manier om ons publiek te raken. In 2019 gaan we overigens weer voor een volwaardig Geluksweekend in 's-Hertogenbosch."

Divers aanbod
"De activiteiten zullen deze keer allemaal buiten plaatsvinden, verspreid over drie mooie plekken; twee grote en één kleine. Ze vormen een aparte hoek op het terrein van De Locatie. Het is een beetje pionieren omdat we buiten minder faciliteiten kunnen bieden. Met wat creativiteit komen we echter een heel eind. In principe nemen Geluksvogels zelf mee wat ze nodig hebben, in overleg kunnen we kijken waar wij eventueel nog in kunnen voorzien." De eerste aanmeldingen voor het Geluksweekend zijn inmiddels al binnen. "Het aanbod van activiteiten is nu al heel divers, denk aan dansworkshops, chakra, intuïtief krabbelen, familieyoga, outdoor pit & fit, en 'hoe klinkt geluk'. Een barbershop koor zorgt voor de muzikale noot en loopt beide dagen rond over het terrein. De kids kunnen o.a. ballonschilderen en geluksbellen maken."

Geluksvogels gezocht
"Het is de bedoeling een doorlopend programma te bieden, zodat er altijd iets te doen is, ongeacht wanneer je als bezoeker komt. We kunnen dus zeker nog Geluksvogels gebruiken die mee willen doen. We nodigen iedereen uit om te laten zien waar je gelukkig van wordt en om dit te delen met anderen. Je kunt altijd wel iets. Het vergt echter durf om er iets mee te doen wat je niet gewend bent. Je kunt met een groep aan de slag, maar ook één op één met mensen werken als je dat prettiger vindt. We vragen je dus vooral om bij jezelf te rade te gaan; wat kun jij waar je een ander een plezier mee kunt doen? Ook jouzelf brengt het iets; het geeft voldoening en een mogelijkheid tot persoonlijke groei. Twijfel dus niet langer: Geloof in jezelf en meld je aan."

Laat je verrassen
"Bezoekers vragen we om zich tijdens het Geluksweekend te laten verrassen. Juist doordat het zo laagdrempelig is, stimuleren we je om even buiten je eigen 'comfort zone' te stappen en nieuwe dingen te ontdekken. Uiteraard hopen we dat mensen ook na dit weekend het geluksgevoel zo lang mogelijk vasthouden en delen met anderen." Om het event goed te laten verlopen, zijn beide dagen vrijwilligers actief. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom, zij kunnen een mail sturen naar info@geluksweekend.nl. "Nu vooral hopen op mooi weer, dan wordt het zeker genieten!"

Op zaterdag duurt het programma van 14.00 tot 19.00 uur, en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Wil jij geluk komen brengen en delen tijden het Geluksweekend? Inschrijven is mogelijk tot 30 mei en kan via de website www.geluksweekend.nl (aanmeldformulier). Hier vind je tzt ook meer informatie over het programma.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?