Logo bosscheomroep.nl
Titelverdediger Gilles Muller. Foto: Henk van Esch
Titelverdediger Gilles Muller. Foto: Henk van Esch

Andy Murray grote trekpleister Libéma Open

ROSMALEN - Het deelnemersveld van Libéma Open, het gecombineerde WTA- en ATP-tennistoernooi dat van 11 tot en met 17 juni wordt gehouden in Rosmalen, is bij zowel de mannen als de vrouwen grotendeels bekend. Trekpleister Andy Murray maakt zijn rentree in het profcircuit.

Door Marc Smits


Opvallendste naam bij de mannen tijdens het komende grastennistoernooi van Rosmalen is die van Andy Murray. De voormalig nummer één van de wereld maakt na bijna een jaar zijn comeback op de ATP-Tour. Na Wimbledon vorig jaar kwam de drievoudig Grand Slamkampioen niet meer in actie in verband met een heupblessure. Het is de eerste keer dat de 30-jarige Brit een grastoernooi buiten het Verenigd Koninkrijk speelt.
Titelverdediger en grasspecialist Gilles Muller behoort ook dit jaar weer tot de titelfavorieten van het ATP 250-toernooi. De jonge Russen Karen Khachanov en Daniil Medvedev staan te trappelen om deel uit te maken van de wereldtop daar waar de voormalige top10-spelers Richard Gasquet en Fernando Verdasco al jaren toe behoren. De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door Robin Haase.

Big Four
Toernooidirecteur Marcel Hunze is bijzonder verheugd over de komst van de tweevoudig Wimbledon-winnaar Andy Murray. "Eén van de Big Four-spelers zoals ze het noemen samen met Federer, Nadal en Djokovic. Als je zo'n topper naar je toernooi kunt krijgen dan ben je natuurlijk blij. En dat dit dan ook nog zijn comeback-toernooi is als eerste ATP-toernooi na zijn blessure dat geeft het een extra dimensie. Murray bereidt zich gewoonlijk tijdens grastoernooien alleen in Groot-Brittannië voor op Wimbledon wat zijn komst extra uniek maakt. We zijn er lang mee bezig geweest om hem naar Rosmalen te halen. Op het moment dat Murray aangaf geen graveltoernooien te spelen en zijn rentree op gras te maken, hebben we direct contact gezocht en ons toernooi onder de aandacht gebracht omdat wij denken dat dit toernooi een fantastische start van zijn grasseizoen kan zijn. Na vele gesprekken en e-mails kwam uiteindelijk het verlossende woord. Voor een Wimbledonkampioen en grasspecialist als Murray is de graskwaliteit heel belangrijk. Volgens onder meer topspelers als Marin Cilic en Alexander Zverev behoren onze grasbanen tot de besten van het circuit."

WTA (vrouwen)
De in goede vorm verkerende CoCo Vandeweghe voert de deelnemerslijst van het WTA-toernooi bij de dames aan. De winnares in Rosmalen van 2014 en 2016 wordt op de deelnemerslijst gevolgd door de Belgische nummer één Elise Mertens en Kiki Bertens. Anett Kontaveit won vorig jaar in Rosmalen haar eerste WTA-toernooi en zal haar titel bij het Libéma Open verdedigen. Voormalige finalistes Belinda Bencic, Kirsten Flipkens en de 21-jarige Natalia Vikhlyantseva zullen een poging wagen hun beste prestatie te verbeteren. Een andere jonge speelster om rekening mee te houden, is Aryna Sabalenka. De 19-jarige Wit-Russische speelster timmert het laatste jaar hard aan de weg.
De organisatie heeft nog enkele wildcards voor het hoofdschema van het ATP- en WTA-toernooi te vergeven. Marcel Hunze: "We zullen zeker de komende weken en vooral de eerste week van Roland Garros in de gaten houden of er nog een speler of speelster een extra grastoernooi in het programma wil opnemen. De ervaring leert dat als een topper in de eerste week tijdens Roland Garros verliest dat men dan vaker overweegt om de eerste grasweek alsnog toe te voegen aan het schema. Wij houden de uitslagen nauwlettend in de gaten en zijn continu in contact met de spelers en managers. Wij hopen absoluut om nog een topper te kunnen strikken."

Programma
De loting voor het hoofdtoernooi van zowel het ATP- als het WTA-toernooi vindt plaats op zaterdag 9 juni om 14.00 uur op het Autotron in Rosmalen. Het kwalificatietoernooi is op 9 en 10 juni. De eerste wedstrijd in het hoofdschema start op maandag 11 juni om 11.00 uur. De finales van het enkelspel zijn op zondag 17 juni. Alle wedstrijden op het centre court worden live uitgezonden door Ziggo Sport. De NOS besteedt onder meer in diverse Sportjournaals aandacht aan het Libéma Open en verzorgt in het finaleweekend diverse live-uitzendingen. Kaarten voor Libéma Open zijn te verkrijgen via www.libema-open.nl en www.eventim.nl of telefonisch via 0900 - 1353.


Lezersactie


Win kaarten voor Libéma Open

De Bossche Omroep verloot met een speciale lezersactie zeven keer twee kaarten voor Libéma Open op maandag 11 juni. Stuur, om kans te maken op kaarten, het juiste antwoord op onderstaande vraag naar lezersactie@bosscheomroep.nl. Zet uw naam en adres erbij. Er kan niet over de uitslag worden gecorrespondeerd. Inzenden kan tot en met 30 mei. De winnaars krijgen de kaarten toegestuurd.

Vraag: hoeveel keer kende het grastennistoernooi van Rosmalen een Nederlandse winnaar in het enkelspel?


Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?