Logo bosscheomroep.nl
Volleybalvereniging VVC-Vught viert zaterdag 9 juni het vijftigjarig jubileum in de Martinihal. Foto: Richard van der Ven
Volleybalvereniging VVC-Vught viert zaterdag 9 juni het vijftigjarig jubileum in de Martinihal. Foto: Richard van der Ven

Volleybalvereniging VVC-Vught viert 50-jarig jubileum

VUGHT - Volleybalvereniging VVC-Vught bestaat vijftig jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd op zaterdag 9 juni aanstaande in de Martinihal waarbij alle leden, oud-leden en mensen die VVC een warm hart toedragen welkom zijn. De feestelijke dag start met een volleybalclinic door Nico Freriks die 347 interlands voor het Nederlands volleybalteam speelde. Op het jubileumprogramma ook de dames 'Dreamteamwedstrijd' waarin alle oud-internationals in actie komen. Het gouden jubileum wordt afgesloten met een reünie en feest.

Door Marc Smits


Op 23 mei 1968 is de Vughtse Volleybal Combinatie (VVC) na een fusie van twee Vughtse volleybalverenigingen ontstaan. Vanaf 1953 wordt er volleybal gespeeld onder de vlag van parochie St. Petrus op een weitje aan de Boxtelseweg. De oprichting van VCV is een feit, aansluiting bij NeVoBo en de samensmelting met JCV volgen in 1968. JCV was destijds de volleybalafdeling van de jeugdcentrale in de H. Hartparochie. Grote roergangers bij JCV: Dick van Niekerk en Aloys Marinus. Vanuit VCV zijn Rob Hachmang en Ben Wouters de kartrekkers. De voorbije vijftig jaar kende VVC vele sportieve hoogtepunten. Tegenwoordig telt de club 150 leden, dat waren er in de hoogtijdagen rond de 800. Met de Martinihal als thuishaven: voorheen de Vughtse volleybaltempel waar in de sportieve topjaren grote successen werden behaald. In jaren tachtig van de vorige eeuw bij de heren en de jaren negentig bij de dames. Zo werd het landskampioenschap bij de heren in het seizoen 1980 - 1981 veroverd. De dames werden zelfs drie keer nationaal kampioen (1992 - 1993, 1995 - 1996 en 1996 - 1997) en koppelden deze successen aan Europese faam.

Begrip in Vught
Voorzitter Marco van de Kuilen: "Vroeger was VVC een begrip in Vught. Iedereen in Vught kent de hoogtijdagen en is wel eens in de Martinihal geweest bij een van de vele hoogtepunten. Het topvolleybal is afgestoten omdat het financieel niet meer te bekostigen was. Helaas is de organisatie die toen stond niet meer aanwezig. Onze dames en heren spelen nu promotieklasse. We hebben twee heren- en twee dames seniorenteams. Daarnaast een jongens A-, B- en C-team, twee meisjes B- en een C-team en drie mini-teams. Elk jaar organiseren we voor alle scholen in Vught het schoolvolleybaltoernooi. Onze doelstellingen voor de toekomst? Meer jeugd en vooral jongens, daarnaast voor iedereen de mogelijkheid tot het spelen van volleybal geven. Met deze visie wordt een ontwikkelrichting voor het sportbeleid voor de komende jaren vastgesteld. De visie is om VVC-Vught een passende plek in de Vughtse gemeenschap en omstreken te geven voor het beoefenen en het begeleiden van de volleybalsport. De vereniging streeft ernaar om iedereen die zich met het volleybal wil bezighouden ruimte te geven. Dat betreft zowel ambitieuze sporters op hogere niveaus als recreatieve volleyballers. In 2017 is een nieuwe organisatie met bestuur en commissies neergezet. De club is financieel stabiel en we hebben twee speerpunten: meer jeugd en vooral mini's in samenwerking met MOVE Vught en we willen dat het volleybal weer meer gaat leven in de Vughtse samenleving. VVC moet weer onderdeel van Vught worden met een breed volleybalaanbod: recreatief, beach, mini's, junioren en senioren. We willen meer recreanten met als doel de vereniging breder te trekken. We zijn daarbij gestart met een groep dames waarbij nu twintig fanatieke speelsters elke woensdag volleyballen en wellicht in toekomst is er ook aanbod voor recreatieve heren."

Het jubileumprogramma op zaterdag 9 juni speelt zich geheel af in de Martinihal aan de Martinilaan in Vught. Oud-international Nico Freriks verzorgt tussen 11.00 en 13.30 uur een volleybalclinic die wordt gevolgd door een mixtoernooi tot 15.00 uur. Iedereen is welkom om deel te nemen. Het damesteam van VVC-Vught dat tussen 1992 en 1997 landelijke en Europese successen boekte, is voltallig aanwezig tijdens de 'Dreamteamwedstrijd' compleet met tribunes die refereren aan de gouden tijden. De jubileumwedstrijd (16.00 - 18.00 uur) wordt muzikaal opgeluisterd door dweilorkest Net Zat, de voormalige huisband van VVC. Vervolgens is er een reünie en wordt het jubileum afgesloten met de feestavond die om 20.00 uur start. Meer informatie: www.vvc-vught.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox