Logo bosscheomroep.nl
Eerdere edities van Losjes waren een groot succes. Foto: Losjes
Eerdere edities van Losjes waren een groot succes. Foto: Losjes

Hemelvaartfestival Losjes breidt uit "We vonden het hoog tijd voor een techno-podium!"

's-HERTOGENBOSCH - Het House- en Technofestival 'Losjes' keert voor het derde jaar tijdens Hemelvaart terug op de Tramkade. Volgens organisator Robert Haskam, wordt deze editie groter en luxer dan de twee voorgaande jaren. "Dit jaar hebben we voor het eerst twee podia. We voegen Techno, een hardere muziekstijl, toe aan ons programma", aldus Haskam. "Vanuit het publiek horen we namelijk al een lange tijd dat de muziek zo nu en dan wat harder mag."

Door Megan Hanegraaf


Festival Losjes staat oorspronkelijk bekend als een Housefestival. Volgens de organisator kwam Techno wel voorbij, maar dan in beperkte hoeveelheid en vaak pas aan het einde van de avond. "Voor ons werd het daarom hoog tijd om een podium dat toegewijd is aan techno toe te voegen", aldus Haskam. Op het programma staan zowel Dj's als live acts. Op het House-podium staan: Octave One, Antal, Denis Sulta, David Vunk, Marsellus en Mino Abadier. Voor de technoliefhebbers treden Ben Sims, Remco Beekwilder, Tripeo, Deniro, Cees van Balen en Naim Abu op.

Hele jaar op zoek naar talent
Hoe ze aan deze artiesten komen? "Het hele jaar door houden wij onze ogen en vooral oren open om gevestigd talent, maar ook mogelijk aanstormend talent binnen te halen. Als we na lang discussiëren een - voor ons - ideaal programma hebben opgesteld proberen we dit vast te leggen. Ik begin eigenlijk altijd bij de 'headliner' (de bekendste artiest of band) en werk van daaruit om deze naam heen. Bijna alle artiesten die tegenwoordig op 'Losjes' staan, worden vertegenwoordigd door een agentschap. Daardoor is negentig procent van het contact omtrent artiesten met de agent van de desbetreffende artiest. De andere tien procent is direct met de artiest. Dit zijn dan vaak de aanstormende talenten", vertelt Haskam.

Foodtrucks en speciaalbier
"Naast het extra podium zorgen we dit jaar ook voor extra luxe: er komen meer zitgelegenheden en er wordt gezorgd voor lekker eten en speciaalbier", aldus Haskam. Er staan maar liefst vijf foodtrucks op het festivalterrein. Dit varieert van wokken en burgers tot snoep en crêpes. Haskam: "We vinden het belangrijk dat iedereen naast de muziek, ook een leuke dag heeft met zijn of haar vrienden. Je wilt natuurlijk niet alleen maar uit je dak gaan of een biertje drinken in het publiek, maar ook even languit liggen en genieten van de zon."

Plannen voor Hemelvaart?
Volgens Haskam gaat de kaartverkoop nog sneller dan voorgaande jaren. "Van de in totaal 2500 kaarten was binnen drie maanden 75 procent verkocht. Of dat ligt aan de goede weersverwachtingen of aan de uitbreiding van het festival, weten we niet", aldus Haskam. "We hebben de afgelopen twee jaar wel gemerkt dat er op het laatste moment nog veel kaarten worden verkocht. Ik denk dat dat komt doordat mensen vaak niet weten dat Hemelvaart een vrije dag is. Daarom hebben mensen waarschijnlijk nog geen plannen voor die dag en kopen ze op het laatste moment een kaartje voor 'Losjes'."

Breidt Losjes zich volgend jaar nog verder uit? "Dat weet ik nog niet. Voor de toekomst zou ik wel graag zien dan we doorgroeien naar een meerdaags festival met meerdere stages, live-acts en een groter programma met nog meer acts", aldus de organisator.

Het evenement start op 10 mei om 13.00 uur op de Tramkade en duurt tot 01.00 uur. Het festival is 18+. Een ticket kost 28 euro (excl. servicekosten) en een groepsticket (minimaal 4 tickets) kost 21 euro (excl. servicekosten).


Den Bosch zingt …….op de Parade

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt op Hemelvaartsdag Den Bosch zingt …….op de Parade gehouden. Den Bosch zingt... staat garant voor een gezellige middag. Bekende melodieën worden op een scherm geprojecteerd zodat iedereen kan meezingen. Onder de bezielende leiding van presentator Hans Tervoort treedt een aantal bekende Bossche zangers en zangeressen - onder wie Roland Schenk, Morena Brouwers, Nadine Tervoort, Linda Pelders en Ad Simons - op met liedjes die bijna iedereen kent. Tussen 15.00 en 18.00 uur zingen zij, samen met het publiek zo'n 35 nummers. In het voorprogramma dat om 13.30 uur begint treden de Black Albino's op. Een in Den Haag en omstreken bekende band, die voornamelijk jaren zestig nummers speelt. De Bossche inbreng in de band bestaat uit gitarist Paul van der Voort Maarschalk en zangeres Dorith Hentenaar, ook bekend van de Party Bende. De entree is gratis.

Meer informatie: www.paradedenbosch.nl.


Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?