Logo bosscheomroep.nl
Wie wordt er campingbaas van het Koffietentje?
Wie wordt er campingbaas van het Koffietentje?

Creatieve invullingen voor brugwachtershuisjes gaat komende jaren door

's-HERTOGENBOSCH - De brugwachtershuisjes hebben het laatste jaar al veel verschillende gedaantes aangenomen. Beheerder Imke van Dillen mag ook de komende jaren zorg dragen voor meer verrassende en creatieve invullingen. Het doel? Het stimuleren van levendigheid en creativiteit rondom het Zuid Willemspark samen met buurtbewoners en stadsgenoten.

Door Lesha Bosman


"Ik vind het geweldig om de komende jaren voor de brugwachtershuisjes te mogen zorgen en samen met omwonenden en creatievelingen naar mooie invullingen te zoeken"vertelt Imke van Dillen. "Er komt zoveel energie vrij als je samen tot een nieuw idee komt. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig om een nieuwe invulling vorm te geven in het brugwachtershuisje bij de Citadel. Dat begint bij verschillende brainstormsessies met buurtbewoners en initiatieven. Alle ideeën die ik de afgelopen tijd heb opgehaald zijn nu samengebracht door projectleider Olga Raaijmakers. Alle input heeft uiteindelijk geleid tot het idee van Koffietentje De Camping. De naam is gebaseerd op het vakantiegevoel die deze unieke plek aan het water je kan geven. De enige tent die er wordt opgezet is de koffietent in het huisje zelf."

Positieve energie
"Wat ik zo mooi vind aan het buurtproces is dat je kennis maakt met de positieve energie van buurtbewoners. Anna en Jeroen zijn hiervan een mooi voorbeeld. Zij hebben het concept van het koffiehuisje bedacht en voelen zich enorm verbonden met dit kleine huisje dat grote ambities in zich heeft. Ze klussen mee om het huisje weer helemaal te laten stralen en zetten zich in om er een succes van te maken. Af en toe worden we na afloop van het klussen uitgenodigd voor een barbecue bij hun in de tuin. Daar geniet ik dan heel erg van. Of en hoe het koffiehuisje vorm gaat krijgen is nog even afwachten. Op dit moment zijn we nog in de voorbereidende fase en zijn we bezig met het aanvragen van de vergunning."

Dromen
Inmiddels hebben zich al verschillende 'campingbazen' gemeld die graag iets willen organiseren in het koffietentje. Iemand wil poëzie voorlezen tijdens de koffie en Nieuwenhagen wil graag een blind date voor senioren gaan organiseren. Het gebied rondom het koffiehuisje voelt als een recreatiegebied zoals je dat gewend bent op een camping. Er is gras, er is water en een hondenuitlaat route. Het huisje is dan een soort receptie. Er zijn volop mogelijkheden om ook die buitenruimte te gebruiken bij activiteiten. Wat dacht je van ochtendgymnastiek aan de waterkant bijvoorbeeld of een grote picknick in de zomer. De activiteiten kunnen dan aan de buitenkant van het huisje op krijtverf worden aangekondigd. Dromen genoeg dus. Nu eerst afwachten of we de vergunning krijgen daarna kunnen we de dromen hopelijk gaan realiseren."

Mensen die minstens één dagdeel per week ook campingbaas willen worden van het Koffietentje kunnen zich voor 1 mei opgeven door een mail te sturen naar info@bouwrituelen.nl. Voor meer informatie kijk op www.bosschebrugwachtershuisjes.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox