Logo bosscheomroep.nl
Een impressie van het Kingsday Festival 2017
Een impressie van het Kingsday Festival 2017

Wat gaan we doen op Koningsdag 2018?

's-HERTOGENBOSCH – Lang leve de Koning! Op vrijdag 27 april barsten de festiviteiten weer los. Ook in 's-Hertogenbosch en omgeving is er voor jong en oud genoeg te beleven. Traditiegetrouw is er volop muziek in de binnenstad, waar de kids bovendien hun tweedehands spullen kunnen verkopen. Maar natuurlijk is er nog meer. Wij geven je een overzicht van wat er allemaal te doen is, in het bijzonder in de regio, zonder daarbij de pretentie te hebben volledig te zijn. Enjoy!

Kingsland Festival
De afgelopen twee jaar vond het Kingsland Festival plaats in de Brabanthallen, maar in 2018 keert het terug naar de Pettelaarse Schans, waar zowel een openlucht als overdekte area te vinden is. Circa 25 artiesten zijn van de partij. 's-Hertogenbosch mag zich verheugen op de komst van o.a. Hardwell, Nicky Romero, Sunnery James & Ryan Marciano, Lucas & Steve op de mainstage van Kingsland Festival op Koningsdag 2018. Daarnaast staan onder meer Childsplay, Jonna Fraser, Jebroer, Sevn Alias en The Partysquad op de TIKTAK Stage. Voor tickets en de volledige line-up: www.kingslandfestival.nl.

Oranjekade Festival
De Tramkade is 'the place to be' voor alle Bosschenaren die op zoek zijn naar een vernieuwend feestje met een rauw randje. Na het succes van vorig jaar is het Oranjekade Festival. Met Fresku, Dimitri, Luuk van Dijk, ANBU, Eric de Man, SMÈRRIG, Boomshakalak Soundsystem en nog veel meer gaat dit een onvergetelijke dag worden. Meer info: facebook.com/oranjekade.

OranjeMarathon
Van 11.30 tot 17.00 uur is er weer de OranjeMarathon in Theater aan de Parade. Non-stop optreden door winnaars/finalisten van 15 jaar 'Koffie bij de Piano'. De feestelijke estafette met populaire pianowerken in de ParadeFoyer begint om 11.30 uur. Om 16.00 uur is het jaarlijkse slot van de OranjeMarathon voor een populair pianoduo op 2 concertvleugels. En in het theatercafé Open klep: 5-minutenfestival! met een hele karavaan deelnemers. Gratis entree, in- en uitlopen mag. Meer info: www.theateraandeparade.nl.

Kingsday DUB session
Het World Skate Center op de Buitendijk in 's-Hertogenbosch organiseert van 11.00 tot 21.00 de Kingsday DUB session. Met de chille beats van I-Yahman Sound kun je buiten genieten van de good vibes. Kom lekker chillen op het terras of waag een dansje. Verder ook dit jaar weer marktkraampjes en kinderactiviteiten, gratis workshops en nog veel meer.

Nuland
Ook in Nuland bruist het weer van de activiteiten ondanks het feit dat het oranjecomité is gestopt met de oranjemarkt. Een van de hoogtepunten van de dag is het defilé door het dorp en aansluitend de aubade op de kiosk en de huldiging van de gedecoreerden. Het Oranjecomité en het Gilde Sint Antonius Abt roepen kinderen op om massaal deel te nemen aan het defilé. Na afloop kunnen zij vertrekken naar het gildeterrein aan de Kloosterstraat, waar voor hen diverse attracties staan opgesteld. Natuurlijk wordt er weer een Dagkoning en -koningin gekozen en zijn er prijzen voor de mooist versierde fiets, skelter of kar. De spelen duren tot 12.00 uur. Dan zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Om 14.00 uur start dan het middagprogramma voor de volwassenen.

Sint-Michielsgestel
Koningsdag wordt dit jaar in Sint-Michielsgestel ook groots gevierd. Stichting Gestel events pakt flink uit om de Gestelse gemeenschap een fantastisch Oranjefeest te bezorgen. Voorafgaand aan Koningsdag wordt op het Petrus Dondersplein van 20.00 tot 1.00 uur Koningsnacht gevierd, waarbij o.a. de bekende coverband Red Cars zal optreden. Op donderdag 27 april kleurt het Petrus Dondersplein oranje. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Op het Petrus Dondersplein begint om 11.00 uur de traditionele vrijmarkt. Om 13.00 uur start bij De Beemden de Oranjeparade; kinderen verzamelen daar met hun versierde fietsen. Om 13.30 uur vertrekt de Oranjestoet samen met de harmonie, via Beemdweg en Spijt naar het Petrus Dondersplein. Daar vindt de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen plaats en wordt de aubade afgenomen. Rond 14.30 uur wordt de Hollandse middag geopend, met o.a. allerlei attracties voor de kinderen en Hollandstalige optredens met als klap op de vuurpijl de Gestelse volkszanger Henk Bernard.

Kasteel Heeswijk
Gedurende de hele meivakantie, ook op Koningsdag, zijn er koninklijke kinderactiviteiten bij Kasteel Heeswijk. De band tussen de vroegere bewoners van Kasteel Heeswijk en het Koninklijk Huis is groot. Generaties baronnen en baronessen hadden functies die hen verbonden met de Koningen en Koninginnen van Nederland. Van maandag 23 april t/m zondag 13 mei kun je een echte prinsessenspeurtocht volgen. Tijdens deze speurtocht versier je je eigen kroon met de mooiste juwelen. Deze activiteit is verkrijgbaar voor € 2 in de Museumwinkel. In de meivakantie start iedere dag dat het kasteel geopend is om 15.00 uur een kinderrondleiding. Reserveer hiervoor alvast je tickets online. In de vakantieperiode is het kasteel extra geopend op maandag 23 april, vrijdag 27 april Koningsdag en maandag 30 april. Voor alle openingstijden en entreetarieven: www.kasteelheeswijk.com.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox