Logo bosscheomroep.nl
De dertiende aflevering van de Vestingloop staat zondag 27 mei aanstaande op het programma
De dertiende aflevering van de Vestingloop staat zondag 27 mei aanstaande op het programma (Foto: Marc Smits)

Vestingloop maakt zich op voor dertiende editie

's-HERTOGENBOSCH - De dertiende aflevering van de Vestingloop staat zondag 27 mei aanstaande op het programma. De vernieuwingen: een aangepaste finish ten voordele van de lopers en bezoekers, de komst van de Para Run en een vervroegde starttijd voor de jongste deelnemers.

Door Marc Smits

Net als in 2017 streeft de organisatie van de BrandLoyalty Vestingloop voor komende editie - zondag 27 mei - naar een deelnemersaantal van achtduizend lopers. De verdeling in loperaantallen in 2017: kidsrun (597), 5 km (2242), 10 km (3319) en 15 km (1724). Voor de komende Para Run - nieuw op het programma - kunnen zich vijftig deelnemers aanmelden. De BrandLoyalty Vestingloop heeft voor alle lopers een geschikte afstand over een volledig verhard parcours. Voor de beginnende loper is er de 5 km Grasso trimloop, de gevorderde lopers kunnen zich inschrijven voor de 10 of 15 km Grasso trimloop. Wedstrijdlopers (startende vanuit een eigen vak) kunnen deelnemen aan de IAAF gecertificeerde Van den Udenhout 15 km wedstrijdloop. Deelname aan de wedstrijdloop is alleen mogelijk voor leden van de Atletiekunie. Met collega's kun je natuurlijk ook een sportief team vormen en deelnemen aan de Claeren bedrijvenloop.

Kids run
Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar kunnen ook dit jaar gratis deelnemen aan de 1 km Rabobank kids run. Rennend door de stad en met rode konen finishen aan de voet van de Sint-Jan. Een parcours om van te dromen en een leuke en gezellige plek voor ouders, opa's en oma's en vrienden om aan te moedigen. Uiteraard krijgen de kinderen na deze prestatie een medaille uitgereikt. De starttijd van de kids run in de Vughterstraat is vervroegd (11:30 uur) zodat ouders eerst hun kinderen kunnen aanmoedigen en begeleiden om vervolgens zelf desgewenst op tijd aan de start te verschijnen aan de Onderwijsboulevard.

Para Run
Tijdens de komende editie van de BrandLoyalty Vestingloop biedt de organisatie ook mindervalide runners de mogelijkheid om aan het gezelligste hardloopevent van Zuid-Nederland deel te nemen. Nieuw op het programma is de 5 km Para Run. "Hiermee wordt het evenement nog breder getrokken", aldus de organisatie die daarmee voorziet in de behoefte van pararunners om meer evenementen op de kalender te krijgen. Ben je visueel gehandicapt, een wheeler of ren je bijvoorbeeld op blades? Schrijf je snel in via de website gezien het beperkte aantal beschikbare startnummers (50). De 5 km Para Run deelnemers (en eventuele begeleiders die gratis meedoen) starten om 12.00 uur. De organisatie zorgt voor aangepaste faciliteiten.

Deelnemersfaciliteiten
Starten in het Paleiskwartier, finishen op de Parade. Uiteraard zijn de deelnemersfaciliteiten hierop afgestemd. Zo kun je vanaf 11:00 uur in het Koning Willem 1 College (bij de startlijn aan de Onderwijsboulevard) omkleden, van het toilet gebruikmaken en eventueel je bagage (ter grootte van een kleine boodschappentas) in bewaring geven. De tasjes worden kosteloos naar de finish gebracht. Heb je nog advies nodig? Een fysiotherapiepost is aanwezig. Eenmaal gefinisht kun je in Theater aan de Parade op vertoon van je wedstrijdnummer je tas weer ophalen en is er een mogelijkheid om je om te kleden. Bij de aangepaste finishlijn aan de voet van de Sint-Jan op de Parade en in Theater aan de Parade zijn toiletvoorzieningen ingepland en is er een fysiotherapie en EHBO-post aanwezig. "Ons doel is om de best georganiseerde en meest gezellige loop van Zuid-Nederland te zijn. Toegankelijk voor iedereen, beginneling of getrainde loper, individueel of in teamverband. Een loop met diverse afstanden, een scala aan lopers met jeugd en volwassenen en bedrijven die met groepen in de aanloop naar de Vestingloop met elkaar trainen vanuit de vitaliteitsgedachte", aldus de organisatie.

Programma en inschrijven
Kijk voor vragen en antwoorden over onder meer de inschrijving, parcours, aanwezige faciliteiten, parkeren, het nieuwe onderdeel 5 km Para Run en bedrijvenloop op de website van de BrandLoyalty Vestingloop. Het programma van de Vestingloop zondag 27 mei: 11:30 uur (kidsrun met start in de Vughterstraat). Start vanaf de Onderwijsboulevard/ Paleiskwartier: 12:00 uur (5 km Para Run); 12:30 uur (5 km trimloop/ bedrijvenloop); 13:00 uur (10 km (snel) trimloop/ bedrijvenloop; 13:15 uur (10 km (langzamer) trimloop/ bedrijvenloop; 14:00 uur (15 km trimloop/ bedrijvenloop/ wedstrijdloop. Meer informatie en inschrijven: www.brandloyaltyvestingloop.nl.

Lees ook

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox