Logo bosscheomroep.nl
Mieke van den Akker - Lathouwers en Rob Almering. Foto: Robert Sanders
Mieke van den Akker - Lathouwers en Rob Almering. Foto: Robert Sanders (Foto: Robert Sanders)

Voorzittershamer van Rob naar Mieke naar Rob

's-HERTOGENBOSCH - De zevende voorzitter in de ruim tachtigjarige geschiedenis van Hockeyclub 's-Hertogenbosch neemt afscheid. Mieke van den Akker - Lathouwers (62) draagt 29 mei de hamer over aan Rob Almering (52). "De grote uitdaging is om de top- en breedtesport bij elkaar te houden".

Door Marc Smits


Nu de nieuwe accommodatie van Hockeyclub 's-Hertogenbosch een feit is, vindt Mieke van den Akker - Lathouwers het een goed moment om haar functie over te dragen. Met Rob Almering is de nieuwe voorzitter gevonden. Negen jaar was ze al bestuurslid en vicevoorzitter beschikkend over een breed netwerk met kennis van top- en recreatiehockey toen ze op 24 oktober 2006 de voorzittershamer overnam van Rob Campbell. Bekend met de vereniging van jongs af aan, lange tijd deel uitmakend van dames 1 en onder meer manager van het Nederlands damesteam. Op haar bordje lag allereerst de uitbreiding van het hockeycomplex. Haar wensenlijstje: "Uitbreiding van vijf naar zeven kunstgrasvelden waaronder twee watervelden. En een stadion of een wat meer aangekleed geheel om de nationale- en internationale hockeyontwikkelingen te kunnen blijven volgen", zo liet ze in oktober 2006 weten. "Belangrijkste aspect is dat de top- en breedtesport samengaan, dat de dames de 'tien vol maken' en de heren weer aan de play-offs meedoen. Er zal ongetwijfeld wel eens een keer een dipje komen maar als wij zo kunnen blijven functioneren in een samenspel van professionals en vrijwilligers met behoud van de eigen cultuur, ben ik dik tevreden."

Accommodatie
Eind jaren tachtig was Hockeyclub 's-Hertogenbosch zowel bij de dames als de heren een gemiddelde 'overgangsklasser' met nog geen 750 leden. Tegenwoordig telt de familieclub 2500 leden verdeeld over 160 teams. Terugblikkend twaalf jaar verder met drie water- en vier zandvelden: de 'tien'(landstitels) werden er achttien met verdere Europese successen, de heren bleven behouden voor de hoofdklasse, vanuit de provincie kwam Sportplan 2016 en er staat een nieuwe accommodatie compleet met tribune, restaurant en vernieuwd clubhuis met kleedkamers. "Het is wel een mooi afgerond geheel en ik denk dat dat meteen ook wel een goede uitdaging biedt voor mijn opvolger", zo geeft de vertrekkend voorzitter aan. "De nieuwe accommodatie verschaft volop mogelijkheden ook voor zakelijk gebruik in het totaalconcept van sport, bedrijfsleven en de verhuur van ruimtes. Sponsoren willen in dat opzicht een op maat samengesteld pakket."
Opvolger Rob Almering is sinds een flink aantal jaren zeer actief betrokken ben bij de hockeysport onder meer als coach en in het verleden ook bij de invulling en activering van de sponsorcontracten met diverse hoofdklasseverenigingen. "Er staat een fantastische accommodatie die ook in de toekomst een hele mooie ontmoetingsplek moet blijven met ruimte voor zowel breedte- als topsport die elkaar nodig hebben en elkaar versterken. De accommodatie vraagt een organisatie die misschien nog aan professionaliteit moet winnen waarbij je richting het bedrijfsleven en andere sectoren de verbinding nog sterker kunt maken om het complex goed te benutten."

Top- en breedtesport
Van den Akker - Lathouwers: "Onder Rob Campbell groeide de vereniging van een kruidenierszaak naar een mega grote supermarkt en nu is de club nog groter geworden. We hebben de afgelopen jaren in de hockeywereld voor opschudding gezorgd door af en toe voor het kantongerecht te staan resulterend in nieuwe regelgeving voor spelerslijsten. Dat is allemaal wel wat professioneler geworden met meer duidelijkheid. Top- en breedtesport: het blijft een soort haat - liefdeverhouding. Het is zowel intern als extern een uitdaging voor de nieuwe voorzitter om dat heel goed in de gaten te houden. Intern is het natuurlijk vaak mopperen op elkaar zo van 'bij de top alles en bij de breedte niks'. Dat is ook wel vaak zo maar van de andere kant zijn het ook vaak echt gescheiden circuits. Natuurlijk gaat er veel aandacht naar het tophockey maar er gaat zeker geen geld van de breedtesport naar het tophockey. Door het tophockey hebben we ook meer horeca-inkomsten wat de club ten goede komt en daarmee proberen we ook kwaliteitslagen te maken bij de breedtesport. De top- en breedtesport bij elkaar houden dat is juist het mooie van zo'n vereniging als Hockeyclub 's-Hertogenbosch. Vraag is wel: hoe blijven we de zondagen bewaken met het oog op de Pro League die vanaf 2019 de Champions Thophy en de Hockey World Leaque vervangt?"

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox