Logo bosscheomroep.nl
U wordt bij Stadscafé D’n Burger gastvrij ontvangen door Truusje en Raymond van der Werff. Foto: Niek Geneuglijk
U wordt bij Stadscafé D’n Burger gastvrij ontvangen door Truusje en Raymond van der Werff. Foto: Niek Geneuglijk

Nu ook gezellig lunchen bij Stadscafé D'n Burger

's-HERTOGENBOSCH - In 1999, de elfde van de elfde, namen twee Bosschenaren het initiatief om een café te openen als eerbetoon aan vroegere Bossche burgemeesters. Dat werd Stadscafé D'n Burger. Dit piepkleine café (slechts 36 m2…) in de Orthenstraat 2A werd in 2007 overgenomen door Raymond en Truusje van der Werff. Zij houden de aloude traditie levend en streven tegelijkertijd naar vernieuwing.

Het sjiekkitscherig interieur is als vanouds en de burgemeestersportretten aan de muur hangen nog steeds aan de muur. "De intieme huiskamersfeer die kenmerkend is voor D'n Burger, hebben we altijd vast weten te houden", vertellen Raymond en Truusje enthousiast. Mensen komen echt voor de gezelligheid. Ons borreluur wordt altijd heel druk bezocht, ongetwijfeld mede vanwege onze gratis borrelhapjes." Omdat gasten regelmatig vragen naar een hapje eten, is er sinds kort ook een kleine lunchkaart. "Deze bevat eenvoudige gerechten als tosti's, verschillende belegde broodjes en bittergarnituur." Uiteraard kunt u deze bij mooi weer ook nuttigen op het geweldige terras van D'n Burger. Het stadscafé beschikt over een grote groep vaste gasten. "Een deel komt voor de vele speciale biertjes op de tap en verschillende alcoholvrije dranken die we serveren. In ons assortiment hebben wij er maar liefst 5 op tap, waarvan Carolus Gold Classic en Carolus Gold Trippel er 2 zijn, en zo'n 20 op fles. Ook hebben wij tegenwoordig bier- en wijnproeverijen." Op onze website en op ons invite beeldscherm in de zaak kunt u de data voor de volgende proeverijen en evenementen vinden. Stadscafé D'n Burger organiseert met veel plezier feesten en partijen voor groepen van 20 tot 50 personen. "Samen met de mensen kijken wij wat er allemaal mogelijk is." Specifiek voor gezelschappen worden tevens Ludieke Stadswandelingen en een cursus Bosch Praote aangeboden. In de toekomst zouden Raymond en Truusje graag samen met collega ondernemers in de Orthenstraat een groter event organiseren. Vooralsnog sluiten ze echter aan bij verschillende festiviteiten die in de stad plaatsvinden. "We zijn een echt Oeteldonks café. Daarnaast geven we onze eigen draai aan evenementen als Jazz in Duketown, Dweilfestival en de Bossche Waterweek. We maken er altijd weer een feestje van met onze gasten!"

Stadscafé D'n Burger is gevestigd aan Orthenstraat 2 te 's-Hertogenbosch, tel. 06-55143588. Meer informatie: www.stadscafedenburger.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?