Logo bosscheomroep.nl
Jan-Willem van den Akker en Hans van Veen. Foto: Niek Geneuglijk
Jan-Willem van den Akker en Hans van Veen. Foto: Niek Geneuglijk

Kids Support Benefietconcert voor stichting Leergeld

's-HERTOGENBOSCH – Op zondag 25 maart vindt het Kids Support Benefietconcert plaats in Muzerije. O.a. topartiesten als Laura van den Elzen en Mark Hoffmann, die beiden faam verwierven dankzij hun finaleplaats in 'Deutschland sucht den Superstar' 2016, verlenen geheel belangeloos hun medewerking. De opbrengst gaat naar stichting Leergeld 's-Hertogenbosch. De toegang is gratis dus kom vooral om aandacht te vragen voor het goede werk van de stichting én om te genieten van mooie muziek.

Initiatiefnemer Jan-Willem van den Akker organiseerde jarenlang een benefietconcert genaamd Missie X-Mas voor de stichting VEADS in Muzerije. Dit is een stichting die opkomt voor de stille armoede in 's-Hertogenbosch. Met het Kids Support Benefietconcert wil hij zich specifiek inzetten voor de ruim 3.500 kinderen in deze stad die onder de armoedegrens leven. "Ik vind het echt te gek voor woorden dat zo veel kinderen anno 2018 niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving als gevolg van de financiële situatie van hun ouders", vertelt Jan-Willem. "Vandaar dat ik graag op mijn manier een steentje wilde bijdragen. Het mooie van de werkwijze van stichting Leergeld is dat hun vrijwilligers bij de mensen thuis komen."

Muziekfestival
Op zondag 25 maart treden de volgende artiesten op tijdens een 3 uur durend muziekfestival: Laura van den Elzen, Linda Pelders, Nicole de Koning, Ben Spierings, Mark Elbers, Amber van den Elzen, Frederique van den Akker, Mark Hoffmann en Bieke Wijnhoven. "De optredens wisselen elkaar tussen 14.00 en 17.00 uur af, een heerlijke mix van country, blues, rock en folk." De gelegenheidsband bestaat uit Paul van de Ven (bas), Mark Boon (gitaar), Erik Hanegraaf (drums), Wim Cooijmans (toetsen) en Jan-Willem van den Akker (vocals & harmonica). Wethouder Huib van Olden verricht de opening.

Sociaal isolement
Stichting Leergeld 's-Hertogenbosch wil dat ook arme kinderen kunnen meedoen aan activiteiten binnen of buiten school, op het gebied van cultuur, onderwijs, sport of welzijn. "Vaak kunnen hun ouders dit simpelweg niet betalen", aldus voorzitter Hans van Veen. "De kinderen lopen daarmee het risico in een sociaal isolement terecht te komen." Stichting Leergeld wil dit voorkomen door dit soort bezigheden voor kinderen van 4 tot 18 jaar te financieren. "Hiervoor hebben we jaarlijks een bedrag van meer dan 200.000 euro te besteden. Ieder jaar ontvangen we 2.300 aanvragen, daarbij gaat het om ongeveer 2.000 kinderen. In 2017 hebben we o.a. 100 fietsen gekocht, voor ruim 400 kinderen de zwemlessen (voor diploma A en B) betaald en voor bijna 700 kinderen de schoolreis mogelijk gemaakt. Het gaat goed met de economie in 's-Hertogenbosch, maar jammer genoeg kan nog niet iedereen hiervan meeprofiteren. Met ons werk hopen we een verschil te kunnen maken." Veel sponsoren hebben zich inmiddels al aan het benefietconcert verbonden. Naar verwachting zal een bedrag van circa 5.000 euro worden opgehaald.

Meer info: www.mediapresentaties.nl/kids-support-benefietconcert-2018. Let op: Vol is vol. Gratis entree.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?