Logo bosscheomroep.nl
BijKatrien organiseert op Internationale Vrouwendag een bijenekomst over emancipatie, solidariteit en keuzevrijheid
BijKatrien organiseert op Internationale Vrouwendag een bijenekomst over emancipatie, solidariteit en keuzevrijheid

Internationale Vrouwendag in 's-Hertogenbosch

's-HERTOGENBOSCH - 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt deze dag gevierd Bij Katrien onder het motto 'Haak in!', over emancipatie, solidariteit en keuzevrijheid. Maak kennis met verschillende Bossche groepen en organisaties die zich hiervoor inzetten. Gespreksleider Huub van den Mackelenberg interviewt een panel van vrouwen en mannen die voor een beroep gekozen hebben waarbij zij de uitzondering als vrouw of man zijn.

Emancipatie 2018 betekent in onze maatschappij dat de kansen en mogelijkheden voor vrouwen én mannen gelijk en eindeloos zijn. Voor een deel is dit bereikt, mede dank zij de Rooie Vrouwen die destijds op de barricade stonden. Maar er is nog volop "werk aan de winkel" en daar wordt dagelijks hard aan gewerkt. Zonder solidariteit geen emancipatie en solidariteit stimuleer je door keuzes van anderen te respecteren. Tijdens de middag wordt er nadruk gelegd op wat er al bereikt is en is er een gesprek met mensen voor wie het normaal is dat ze "eigen keuzes" hebben gemaakt.

Keuzevrijheid en Internationale vrouwenemancipatie
In onder andere de zorg en de kinderopvang werken nog altijd voornamelijk vrouwen en in technische beroepen, op de vrachtwagen en in de bouw voornamelijk mannen. In het kader van gelijke kansen zijn zowel vrouwen als mannen uitgenodigd die voor een beroep gekozen hebben waarbij zij de uitzondering als vrouw of man zijn. Wat heeft hen tot hun keuze gebracht? Wisten ze altijd al wat ze wilden worden? Wie of wat waren obstakels in hun ontwikkeling? Hoe bevorderen we die keuzevrijheid optimaal, wat moeten we vooral laten en wat blijkt een enorme stimulans. Daarnaast presenteren verschillende organisaties zich die zich inzetten voor emancipatie, solidariteit en keuzevrijheid willen. Onder hen een groep vrouwelijke vluchtelingen en statushouders uit landen waar de emancipatie van de vrouw in de kinderschoenen staat. Hetzij door hun culturele achtergrond en/of dat ze als -vluchteling en vrouw- dubbel hard moeten vechten voor hun eigen keuze. Zij vertellen op welke wijze zij daartoe komen en welke hulp ze daarbij kunnen gebruiken.


Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox