Logo bosscheomroep.nl
Indoor Brabant - The Dutch Masters biedt topsport bij het springen en dressuur. Foto: Henk van Esch
Indoor Brabant - The Dutch Masters biedt topsport bij het springen en dressuur. Foto: Henk van Esch

Wereldtop in actie in Bossche Brabanthallen

's-HERTOGENBOSCH - Indoor Brabant - The Dutch Masters 2018 wordt gehouden van 8 tot en met 11 maart in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het evenement is een van de vier topevenementen die deel uitmaken van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Samen met CHI Genève, CSIO Spruce Meadows Masters en CHIO Aken behoort Indoor Brabant - The Dutch Masters tot de absolute top. Vier dagen topsport in een topambiance zijn gegarandeerd.

Door Marc Smits


Indoor Brabant - The Dutch Masters: onder deze nieuwe naam gaat Indoor Brabant voortaan door het leven. The Dutch Masters biedt vier dagen lang een uitgebreid springprogramma met de Rolex Grand Prix op zondagmiddag als spectaculaire afsluiter. Dit jaar zullen ook de nationale en internationale top-dressuurruiters aanwezig zijn in de Brabanthallen. Hoogtepunt zal, zoals elk jaar, de FEI World Cup Dressage Freestyle zijn op zaterdagmiddag. Tijdens The Dutch Masters zal ook de nieuwe hal, de 'Gerrit Jan Swinkels Hal' in gebruik worden genomen: een eerbetoon aan de drijvende kracht achter Indoor Brabant die in 2015 op 67-jarige leeftijd overleed. Nog meer sport, beleving en ambiance voor jong en oud.

Internationale toppers
Het deelnemersveld van Indoor Brabant - The Dutch Masters is weer aansprekend. Acht ruiters uit de top-10 van de wereld hebben hun deelname aan de Rolex Grand Slam van 's-Hertogenbosch toegezegd. De nummer 1 van de wereld, de 37-jarige Amerikaan Kent Farrington, ontbreekt op de deelnemerslijst. De Rolex-ambassadeur uit Florida brak onlangs in het Amerikaanse Wellington bij het Winter Equestrian Festival zijn rechteronderbeen.
Indoor Brabant - The Dutch Masters maakt dit jaar weer een flinke stap voorwaarts, nu het evenement deel uitmaakt van de Rolex Grand Slam. Het prijzengeld voor de internationale springrubrieken is gestegen naar meer dan één miljoen euro waarvan 800.000 euro gereserveerd is voor de Rolex Grand Prix op zondagmiddag. De accommodatie heeft ook een upgrade gekregen met de nieuwe centrale entreehal.

Brabanders in top-10
Het is niet eerder gebeurd, maar het is een feit om trots op te zijn. Momenteel staan er twee Brabantse ruiters in de top-10: Harrie Smolders, de nummer 2 van de wereld en Maikel van der Vleuten die op een zevende plaats staat. Ook zij zullen met hun beste paarden aanwezig zijn in de vernieuwde accommodatie van de Brabanthallen. Smolders had in 2017 een sterk en succesvol wedstrijdseizoen en lijkt deze lijn in 2018 door te zetten. In januari won hij de Grote Prijs van Bordeaux met Emerald N.O.P. Van de top-10 ruiters komen ook Rolex ambassadeurs Kevin Staut (4) uit Frankrijk, Eric Lamaze (9) uit Canada en de Zwitser Steve Guerdat (10) naar 's-Hertogenbosch. Staut won onlangs nog de Rolex IJRC Top-10 Finale in Genève met Reveur de Hurtebise HDC. Guerdat is de enige ruiter in het lijstje die aan alle vijftien Rolex Grand Slam evenementen heeft deelgenomen. The Dutch Masters wordt dus het zestiende optreden voor de 35-jarige ruiter uit Zürich.

Europees kampioen
Deze grote namen krijgen verder gezelschap van twee Zweedse ruiters: Peder Fredricson (5) en Henrik von Eckermann (8). Fredericson werd vorig jaar Europees kampioen in Gothenburg en in 2016 won hij de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Italiaan Lorenzo de Luca , de nummer 6 van de wereld, komt ook in actie. De 30-jarige Lorenzo heeft zijn basis in België. De nummer 3 van de wereld, McLain Ward, is net als Kent Farrington niet in de gelegenheid is om naar de Brabanthallen af te reizen.

Meer informatie programma en kaartverkoop: www.thedutchmasters.com.

Lezersactie
Win kaarten voor Indoor Brabant

De Bossche Omroep verloot met een speciale lezersactie 12 x 2 kaarten voor Indoor Brabant - The Dutch Masters (vrijdagavond 9 maart). Stuur, om kans te maken op kaarten, het juiste antwoord op onderstaande vraag naar lezersactie@bosscheomroep.nl. Zet uw naam en adres erbij. Er kan niet over de uitslag worden gecorrespondeerd. Inzenden kan tot en met woensdag 28 februari. De winnaars krijgen de kaarten toegestuurd.

Vraag: Indoor Brabant 2017 kende bij de Rolex Grand Prix een compleet Nederlands podium. Welke ruiters werden respectievelijk eerste, tweede en derde?

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox