Logo bosscheomroep.nl
Ton Stassen en Erik Mennes in de sfeervolle Hangop. Foto: Niek Geneuglijk
Ton Stassen en Erik Mennes in de sfeervolle Hangop. Foto: Niek Geneuglijk

Uit op woensdag Kunst, muziek en 'filmhappen in Hangop Willem Twee

's-HERTOGENBOSCH – Willem Twee beschikt over een eetgelegenheid, lunchcafé Hangop, waar bezoekers dagelijks terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Sinds kort wordt de plek ook gebruikt voor allerlei andere activiteiten. Onder de noemer HangOp Woensdag is er voortaan iedere woensdag iets te beleven op het gebied van kunst en muziek.

Door Astrid Berkhout


Het lunchcafé is ontworpen door Overtreders W uit Amsterdam en gerealiseerd samen met vrijwilligers. Kenmerkend zijn de oude vintage features in combinatie met een strakke stijl. Daarmee leent de locatie zich perfect voor allerhande activiteiten. Iedere woensdag is er een ander programma, dat wordt ingevuld door Ton Stassen en Erik Mennes, die respectievelijk 13 en 2 jaar betrokken zijn bij Willem Twee als vrijwilliger (Ton heeft daarnaast ook 10 jaar in het bestuur gezeten). "We zijn door Willem Twee benaderd met de vraag of we dit wilden oppakken", vertelt het duo enthousiast. "De eerste woensdag van de maand staat onder de noemer Unplugged in het teken van muziek. Singer-songwriters, liedjeszangers uit de regio en instrumentalisten die hun talenten willen tonen, zullen te vinden zijn op het podium. We kijken uiteraard goed wat past bij deze intieme locatie. We hebben momenteel specifiek contacten in Tilburg, vandaar dat met name bands uit deze omgeving de eerste weken van de partij zullen zijn." Bezoekers betalen voor het concert slechts 5 euro.

Open Podium
"De tweede woensdagavond van de maand draait het om poëzie. Het PoëziePodium vult dit helemaal in. Voorheen vonden de bijeenkomsten van het PoëziePodium plaats in het Wijnlokaal in 's-Hertogenbosch maar omdat er steeds meer publiek op af komt, hadden zij behoefte aan een groter podium. Dat werd de Hangop. Emiel Bootsma en Doeko L. zorgen maandelijks voor een poëtisch programma, inclusief muziekintermezzo." De toegang is gratis. Op de derde (en eventueel vijfde) woensdag van de maand is er een open podium. "Dit is bedoeld voor bijvoorbeeld een voordracht, stand-up comedy, (onversterkte) muziek, een conference en dergelijke. We hebben al een lijntje gelegd met de Koningstheateracademie, o.a. net afgestudeerde studenten kunnen bij ons een staaltje van hun kunnen laten zien. Maar uiteraard staat het podium open voor iedereen die ergens goed in is en dit graag wil tonen aan het publiek."

Ouderwets gezellig
"Op de vierde woensdag van de maand kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Filmhappen. Lekker eten in de Hangop en tegelijkertijd kijken naar een of meer stukken uit documentairefilms die hier speciaal voor geselecteerd zijn. Frank van Osch verzorgt de programmering van de vertoonde documentaires, die vaak een regionaal karakter zullen hebben." De entree bedraagt 17,50 euro, inclusief maaltijd. "Na afloop kunnen mensen zelf meegebrachte bordspellen spelen met elkaar en luisteren naar vinylplaten van thuis. Ouderwets gezellig dus!"

Eigen karakter
Op 3 januari vond de aftrap van HangOp Woensdag plaats met een avond vol live muziek, voordracht van gedichten, film en cabaret, allemaal rondom het thema 'Hartzeer'. "Hier kwam een mooie mix van jong en oud op af. De tweede woensdag al zaten we helemaal vol en werd het eigenlijk wat krap. In principe zijn er 35 zitplaatsen, maar met een andere tafelopstelling kunnen we meer ruimte creëren. Hoewel we zeker niet te veel willen groeien, we willen het geheel eigen karakter van de Hangop wel behouden. Het belangrijkste is dat mensen erop durven te vertrouwen dat er iedere woensdagavond voortaan iets leuks te doen is in de Hangop."

Wie zich wil aanmelden voor het Open Podium, kan contact opnemen met Erik Mennes (06-22556897) of Ton Stassen (06-83244808). Willem Twee biedt het podium en er staat iemand achter de bar, de rest moeten de deelnemers zelf regelen. Meer informatie: www.willem-twee.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox