Logo bosscheomroep.nl
Hetty Aarts: “Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart”. Foto: Niek Geneuglijk
Hetty Aarts: “Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart”. Foto: Niek Geneuglijk

'Er is veel meer tussen hemel en aarde'

's-HERTOGENBOSCH – Enige tijd geleden verscheen het boek 'Verbonden na de dood' bij Boekscout. Hierin beschrijft Hetty Aarts de persoonlijke ontwikkeling die zij doormaakte in een specifieke periode van haar leven. Officieel is het een biografie, maar het leest als een spannende spirituele roman. Haar vader Louis Aarts, een prominent Bosschenaar toen hij nog leefde, loopt als een rode draad door haar boek heen. Op zondag 28 januari geeft Hetty van 14.00 tot 17.00 uur een lezing in Bibliotheek 's-Hertogenbosch.

Door Astrid Berkhout

Hetty Aarts is geboren en getogen in 's-Hertogenbosch. Sinds 2008 woont ze in Helmond. Haar vader, Louis Aarts, was een getalenteerd schrijver, organisator en begaafd spreker. De stad ging hem na aan het hart en tot zijn dood in 1983 heeft hij zich op allerlei gebieden verdienstelijk gemaakt voor 's-Hertogenbosch. Hetty zelf werkte 13 jaar als manager bij KPN. Toen zij hier weg ging, besloot ze haar hart te volgen en inmiddels is ze al enkele jaren interviewer en tekstschrijver, en geeft ze cursussen Numerologie en de workshops 'Schrijven vanuit het hart' en 'Charismatisch presenteren'. Wat is de gemene deler? "De mens", zegt Hetty vol overtuiging. "Voor mij is er niets zo boeiend als de mens. Daarnaast vind ik het fijn om anderen vanuit mijn jarenlange ervaring en mensenkennis inzicht te geven en handvatten aan te reiken."

Een keerpunt
"Ik ben in mijn leven met veel verschillende dingen bezig geweest en dat doe ik nog steeds. Dat heb ik van mijn vader, net als mijn creativiteit. Hij was ontzettend actief; hij schreef voor verschillende bladen en zette zich o.a. in voor de Kring Vrienden en de stichting Stille omgang. Hij zat bij stadspartij Knillis en toen er plannen waren om de Binnendieze te dempen, hield hij in de gemeenteraad een vurig pleidooi om deze te behouden. Het tekende zijn betrokkenheid bij de stad. In mijn jeugd was hij bijna nooit thuis, hij was altijd op pad. Om die reden had ik niet echt een band met mijn vader." Hetty deed haar eigen ding. Toen ze samen met haar man en haar twee kinderen eind jaren tachtig op zomervakantie was aan de Zeeuwse kust, kwam ze echter op een keerpunt in haar leven. Haar huwelijk raakte in een sleur en ze raakte in de put. "Mijn vader koos juist dat moment, zes jaar na zijn dood, om mij vanaf gene zijde de hand te reiken."

Een diepe zielsverbinding
"En daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Vanaf dat moment ben ik me in zijn leven gaan verdiepen. Zijn leven werd mijn leven. Gaandeweg ging ik steeds meer van hem houden en sindsdien voel ik een diepe zielsverbinding. Nog nooit was onze band zo hecht en gevuld met liefde. Mijn vader heeft me inzichten gegeven en lessen laten leren. Het belangrijkste is dat ik alles wat ik doe, vanuit mijn hart moet doen." Een essentiële les die er mede voor zorgde dat Hetty besloot om voor zichzelf en voor de liefde te kiezen, en een geheel nieuw leven op te bouwen. Bewust of onbewust trad ze in de voetsporen van haar vader. Het boek 'Verbonden na de dood' beschrijft de innerlijke ontdekkingstocht die Hetty doormaakte. "Dit jaar, waarin mijn boek verscheen, zou mijn vader 100 zijn geworden. Dat kan geen toeval zijn. Het is een van de vele signalen die ik in de loop der jaren heb ervaren die maken dat ik zijn aanwezigheid nog iedere dag voel."

Een droom die uitkomt
"Al in 1990 zei iets in mij dat ik een boek zou gaan schrijven. Pas in augustus 2016 ging ik daadwerkelijk van start. In maart 2017 was het boek af. Gedurende 2 maanden heb ik als een kluizenaar geleefd. De woorden vloeiden uit mijn pen." Wat hoopt Hetty met haar boek te bereiken? "Het voornaamste is dat het überhaupt geschreven is. Het schrijven 'an sich' was voor mij een helingsproces. Nu laat ik het los en wacht ik af wat er verder allemaal op mijn pad komt. Ik hoop in ieder geval dat het de weg naar de mensen vindt en dat ze er door geraakt worden!"

Voor meer informatie: www.hettyaarts.nl. Het boek is te koop via www.boekscout.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox