Logo bosscheomroep.nl
Jim Bakkum speelt Ruben in 'Zwaar verliefd'
Jim Bakkum speelt Ruben in 'Zwaar verliefd'

Figuranten gezocht voor nieuwe speelfilm 'Zwaar verliefd'

's-HERTOGENBOSCH – Er wordt momenteel een heuse bioscoopfilm opgenomen in 's-Hertogenbosch en omstreken (o.a. Veghel en Eersel); de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Zwaar verliefd'. Multa Casting is hiervoor op zoek naar enthousiaste mensen uit deze regio – jong en oud, man en vrouw – die een figurantenrol willen vervullen. Ervaring is niet nodig dus meld u vooral aan en schitter over een tijdje op het witte doek.

Barbara Sloesen, Jim Bakkum, Abbey Hoes, Kay Greidanus en Liza Sips spelen de hoofdrollen in 'Zwaar verliefd' Het is de verfilming van de gelijknamige roman van Chantal van Gastel. Barbara Sloesen speelt de sympathieke jonge dierenarts Isa, die worstelt met haar zelfvertrouwen en de liefde. Op een dag wordt ze haar bed uit gebeld om een labrador te redden van een chocoladevergiftiging en valt ze vervolgens als een blok voor zijn eigenaar Ruben, gespeeld door Jim Bakkum. "Het is een prachtig liefdesverhaal over twee mensen met een passie voor dieren, die op het eerste gezicht wellicht niet bij elkaar passen", vertelt Britt van der Gaag van Multa Casting.

Het belang van de figurant
"We zoeken zowel figuranten als edel figuranten. Een figurant zie je voornamelijk alleen op de achtergrond. Een edel figurant heeft bijvoorbeeld tekst of een speciale handeling. Die doet net iets meer. Figuranten zijn ontzettend belangrijk. Ze maken het verhaal, versterken een situatie, locatie of tijdsbeeld. Een lege supermarkt of een leeg restaurant is niet echt geloofwaardig. Als figurant dien je meestal een dag(deel) aanwezig te zijn op de set. Je wordt opgevangen door iemand van de productie met koffie en een glimlach, vervolgens krijg je uitleg van de opnameleider of regisseur, die vertelt je wat je moet doen. Zo kun je een 'loopje' krijgen of een 'handeling'. Dit moet je dan onthouden en elke take weer op dezelfde manier doen. In principe kan iedereen figurant worden, we willen namelijk een realistisch beeld van de samenleving weergeven. Echter, soms zijn er specifieke scenes waarbij wij wel iets meer op het uiterlijk letten. Zo gaat de hoofdrolspeelster in 'Zwaar Verliefd' sporten en kijkt ze in de scene naar de slanke en gespierde mensen om zich heen. Daar kunnen we dan natuurlijk geen hele stevige mensen voor casten."

Kijkje achter de schermen
"Als figurant krijg je een unieke kijk op het leven 'achter de schermen', er is goede catering en je krijgt aan het eind van de dag een kleine onkostenvergoeding. Daarnaast ontmoet je vaak hele leuke mensen, het is gewoon erg leuk om te doen. Je moet echter wel geduld hebben. Sommige scenes duren namelijk wel even... Maar dat hoort bij het maken van een film. Het is natuurlijk helemaal gaaf om jezelf later terug te zien op tv. Ook al is dat soms maar voor een paar seconden. Pas wel op want figureren is verslavend!"

De opnames duren nog tot half december. U kunt zich gratis en geheel vrijblijvend inschrijven op de website www.multacasting.nl/inschrijven. Daarna ontvangt u elke week een mail met de draaidagen en opties tot deelname. Voor het figureren krijgt u een (onkosten)vergoeding van 30 euro op rekening. Als u zich eenmaal heeft ingeschreven, kunt u zich ook opgeven voor andere films, series en commercials.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?