Logo bosscheomroep.nl
Jos Roels, Nicole Vermolen en Frank Vale, medebestuurders van stichting Winterland 's-Hertogenbosch, maken zich hard voor een sfeervol Bosch winterevenement. Foto: Niek Geneuglijk
Jos Roels, Nicole Vermolen en Frank Vale, medebestuurders van stichting Winterland 's-Hertogenbosch, maken zich hard voor een sfeervol Bosch winterevenement. Foto: Niek Geneuglijk

'Onze stad verdient een volwaardig winterevenement'

's-HERTOGENBOSCH – Nadat het WinterParadice begin november afhaakte, leek het erop dat 's-Hertogenbosch het dit jaar moest stellen zonder winterevenement. Al snel daarna meldden de Bossche onderneemster Nicole Vermolen en haar partners zich echter bij de gemeente. Zij toonden zich bereid om geheel op eigen kosten (400.000 euro) en risico, zonder enige subsidie, alsnog een mooi concept uit te rollen op de Parade. Op 17 november jl. kregen zij uiteindelijk officieel toestemming om het geheel te gaan organiseren. Hierna volgde een race tegen de klok om alles in gereedheid te brengen. Van 2 december 2017 tot en met 7 januari 2018 kunt u genieten van Winterland 's-Hertogenbosch.

Nicole Vermolen had al jaren eerder haar ideeën voor een winterevenement onder het voetlicht gebracht bij de gemeente. "Helaas werd destijds gekozen voor een ander concept, het Bosch Winterparadijs", vertelt Nicole. Het is een uitdaging om in zo'n kort tijdsbestek een geheel nieuw evenement neer te zetten. "Het is onwerkelijk wat er gebeurd is op de Parade. Normaliter heb je ongeveer 6 maanden om alles voor te bereiden. Nu hadden we slechts één week om het allemaal te regelen. En dat is gelukt, mede dankzij de vlotte medewerking van de gemeente. Ik hoef het gelukkig ook niet helemaal alleen te doen. Ik heb 6 ervaringsdeskundigen om mij heen, zij zetten allemaal hun schouders eronder. Juist omdat zij inzien dat onze prachtige stad, de hoofdstad van Noord-Brabant, een mooi en volwaardig winterevenement verdient. Een initiatief als dit is nooit eerder vertoond in Noord-Brabant."

Wow-effect
"We streven er naar een event neer te zetten dat ook mensen van buiten deze regio aantrekt. Het is de bedoeling om een 'wow-effect' teweeg te brengen bij bezoekers, zodat men in grote getale dit winterevenement komt bezoeken en razend enthousiast nog eens voor een tweede (of derde…) keer terugkomt." Magisch Maastricht vormde een belangrijke inspiratiebron voor Winterland 's-Hertogenbosch. "Mijn compagnons hebben hier de nodige ervaring opgedaan. Het is een opzet die zeker succesvol kan worden en die potentie biedt om het geheel verder uit te bouwen. We beginnen nu klein, maar als we meer tijd hadden gehad, had het allemaal nog veel beter gekund."

Voor jong en oud
Wat valt er allemaal te beleven op de Parade? "Er is een zeer ruime overdekte ijsbaan van maar liefst 500m2, waar jong en oud naar hartenlust op kunnen schaatsen. Dus niet alleen de kinderen maar ook vaders, moeders, opa's en oma's. Verder is er een knus en gezellig Winterland café, waar allerlei activiteiten gaan plaatsvinden. Je kunt traditionele winterse lekkernijen eten, iets drinken aan de gezellige Glühwein bar en rondsnuffelen op de overdekte kerstmarkt. Daarnaast is er volop kindervermaak. Het is bijna te veel om op te noemen. Een bezoek aan Winterland is echt een must. Voor mensen van alle leeftijden is het hier heerlijk toeven. Ondanks de korte voorbereidingstijd proberen we zo veel mogelijk samen te werken, o.a. met Late Night Shopping en stichting Driekoningen 's-Hertogenbosch. Met ondernemers zouden we graag een Sale on Ice organiseren. We hopen dat veel bedrijven zich alsnog willen verbinden aan ons winterevenement. "

Jaarlijks terugkerend event
"Houd onze website www.winterlanddenbosch.nl in de gaten. Hier komen allerlei activiteiten, bezoekersarrangementen en arrangementen voor kinderfeestjes op te staan." Wat maakt Winterland 's-Hertogenbosch anders dan vergelijkbare evenementen? "Alles! Het is een groots opgezet winterevent dat het publiek ook in de avonduren gezelligheid wil bieden. Het enige dat hetzelfde blijft, is de aanwezigheid van Joris Kerstboom. Hopelijk wordt dit ook gewaardeerd door het publiek, inwoners, plaatselijke ondernemers en bedrijven, en zal men vaak te vinden zijn op het event. Het is de bedoeling dat het niet blijft bij iets eenmaligs. We zijn heel realistisch, we beseffen dat het dit jaar - gezien de omstandigheden – lastig zal worden om 'break even' te draaien. We willen dit winterevenement ook de komende jaren blijven organiseren. Het is dan wel onze ambitie om Winterland 's-Hertogenbosch als een warme deken uit te rollen over de hele stad, met participatie van plaatselijke ondernemers. Wij kunnen Magisch Maastricht gaan evenaren of zelfs overstijgen, tenslotte is 's-Hertogenbosch nog mooier dan Parijs!"

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox