Logo bosscheomroep.nl
De Margriet Winter Fair vindt voor het eerst plaats in de Brabanthallen
De Margriet Winter Fair vindt voor het eerst plaats in de Brabanthallen

Margriet Winter Fair verhuist naar de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch

's-HERTOGENBOSCH – Margriet Winter Fair, het grootste winterfeest van Nederland, is voor veel vrouwen hét moment om de sfeervolle decemberperiode in te luiden en om zich te laten inspireren voor de komende feestdagen. Vanaf het begin wordt het evenement gehouden in Jaarbeurs Utrecht maar de zeventiende editie vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Door Astrid Berkhout


Het is toch een eer dat onze stad voortaan de thuisbasis is van Margriet Winter Fair, een evenement waar jaarlijks 70.000 bezoekers op af komen. Waarom is voor 's-Hertogenbosch, gekozen als nieuwe locatie? "De Brabanthallen bieden ons de mogelijkheid om het feest nog grootser op te zetten dan voorheen, simpelweg omdat we hier meer vierkante meters tot onze beschikking hebben", vertelt Barbara Admiraal van het organiserende Sanoma. "Daarnaast is de centrale entree van de Brabanthallen onlangs volledig vernieuwd, met een bijzondere lichtinval als resultaat. Als je de deur doorgaat, stap je meteen binnen in de feestelijke wereld van Margriet Winter Fair. Dankzij een uitgekiende looproute hoeven bezoekers niets te missen van het enorme aanbod."

Drie generaties vrouwen
Zeven dagen lang, van vrijdag 17 tot en met donderdag 23 november, kunnen bezoekers (veelal vrouwen) lekker rondsnuffelen in de Brabanthallen. Er zijn kraampjes, shops en een sfeervolle kerstmarkt. Ontdek uw favoriete kledingtrends bij de catwalk en modeshows, geniet van optredens van topartiesten en bekende cabaretiers, of volg inspirerende workshops, proef de lekkerste gerechten en doe ideeën op om uw huis in kerstsfeer te brengen. "Vrouwen kunnen zich hier oriënteren, laten inspireren en uiteraard ook aankopen doen bij circa 300 standhouders van bekende en nieuwe merken. Daarnaast is er volop entertainment. De vrouwen die Margriet Winter Fair bezoeken, zijn echte levensgenieters die actief in het leven staan en quality-time met vrienden en familie heel belangrijk vinden. Ze zijn sociaal, betrokken en een grote groep vrouwen maakt deel uit van een gezin. Drie generaties vrouwen in alle leeftijdscategorieën weten ons te vinden."

Eerste internationale gast
"Er zijn talloze gratis creatieve, culinaire en beautyworkshops te volgen. Dit jaar hebben we ruim 12.000 workshopplaatsen; van schrijf je gelukkig en ga voor een geweldige look in 7 minuten tot therapie met hulphonden en maak sieraden met zoetwaterparels." Ook het muzikaal programma is zeer de moeite waard. "Er zijn dit jaar meer dan 130 optredens op de Winter Fair. Zo komen topartiesten als VanVelzen, Diggie Dex, Roxeanne Hazes en Nick& Simon optreden. Ook zijn er previews van diverse musical- en theatervoorstellingen. Nieuw dit jaar zijn de theatercolleges, over bijvoorbeeld klassieke muziek en de kracht van zingen. Diverse auteurs, onder wie Esther Verhoef, Frits Spits en Saskia Noort, komen langs om te praten over hun boeken. Verder hebben we onze eerste internationale gast; Tony Hadley, de ex-leadzanger van Spandeau Ballet. Hij sluit de Winter Fair af met een optreden op donderdag 23 november, van 16.30 tot 16.50 uur."

Een Bosch c.q. Brabants tintje
Hoe verklaart Barbara het succes van Margriet Winter Fair? "Enerzijds het moment; de start van de feestdagen. Anderzijds is het gewoon een ontzettend veelzijdig evenement met voor ieder wat wils. Een dagje voor jezelf en je vriendin, zus of moeder. Gemiddeld verblijft men maar liefst 5,9 uur op het event." Margriet Winter Fair heeft dankzij de verhuizing een Bosch c.q. Brabants tintje gekregen. "We hebben koffie met een Bossche bol, Brabantse artiesten en Brabantse gastvrijheid. Omroep Brabant zal dagelijks live haar tv-programma Brabants Bont uitzenden vanaf Margriet Winter Fair, met presentatoren Koen en Arianne."

Margriet Winter Fair vindt plaats van vrijdag 17 t/m donderdag 23 november in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch en is dagelijks geopend van 10.00 t/m 18.00 uur. Meer informatie: margrietwinterfair.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox