Logo bosscheomroep.nl
Een deel van de vrijwilligers van het Vicki Brownhuis, met geheel rechts Jacqueline Crooijmans.Foto: Ben Nienhuis
Een deel van de vrijwilligers van het Vicki Brownhuis, met geheel rechts Jacqueline Crooijmans.Foto: Ben Nienhuis

Veiling voor Vicki Brownhuis

's-HERTOGENBOSCH / VUGHT – Op vrijdag 24 november vanaf 20.00 uur organiseert Stichting Vicki Brown een veiling in Theater de Speeldoos te Vught. Het is de tweede grote jubileumactiviteit ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de activiteiten van het Vicki Brownhuis in 's-Hertogenbosch.

Het Vicki Brownhuis is 2 jaar geleden verhuisd van het Hinthamereinde naar de Aartshertogenlaan. "Het grote voordeel is dat alles hier gelijkvloers is", vertellen Jacqueline Crooijmans (directeur Vicki Brownhuis) en Margo van Veggel (vrijwilligster). Bij binnenkomst loopt u binnen in een huiskamer, waar u doorgaans welkom wordt geheten door een van de gastvrouwen/gastheren. De ruimte straalt rust uit. Hier voelen bezoekers zich snel op hun gemak. Het pand beschikt verder over o.a. een ruimte voor de psycholoog en voor massages, een creatieve ruimte en een ruimte voor yogalessen, lezingen, presentaties en repetities van het Vicki Brownhuiskoor. "De laatste zaal wordt ook veelvuldig gebruikt door de vele verenigingen die regelmatig bij ons te gast zijn, zij benutten deze als ontmoetingsruimte."

De essentie
Sinds de verhuizing worden er nog meer activiteiten georganiseerd in het Vicki Brownhuis; van schilderen en meditatief boetseren tot zingen en wandelen. "Er zijn mensen die het fijn vinden om zo lotgenoten te ontmoeten. We moeten echter niet vergeten dat het Vicki Brownhuis in essentie een inloophuis is voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Zij kunnen hier gewoon zonder afspraak binnenlopen voor een kop koffie of om informatie te vragen. Alles kan, niets hoeft. Als ze daar behoefte aan hebben, is er altijd iemand die een luisterend oor biedt, zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. Sommige mensen die hier komen, zitten nog volop in het behandelproces. Anderen kloppen hier juist aan zodra ze het behandeltraject hebben afgesloten, dan pas begint de verwerking. We proberen op allerlei manieren de benodigde psychosociale ondersteuning te bieden zodat ze deze moeilijke periode in hun leven zo goed mogelijk doorstaan."

De vrijwilligers
Het goede werk van het Vicki Brownhuis wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 70 vrijwilligers. "Dit zijn - naast het bestuur - 30 gastvrouwen en 2 gastheren, en 30 professionele docenten die op vrijwillige basis een activiteit aanbieden." Helaas merken beide dames nog steeds dat bij lang niet alle Bosschenaren bekend is wat het Vicki Brownhuis precies doet. "Ze kennen de naam wel maar daar blijft het vaak bij. Daarnaast blijkt slechts 25% van de mensen met kanker te worden doorverwezen naar het Vicki Brownhuis. Daar valt dus nog winst te behalen. We zijn er echt voor alle mensen, met alle soorten kanker. Maar ook voor hun naasten en nabestaanden en zowel voor jong als oud. Het is verder een misverstand dat dit een plek is van verdriet. Er is ruimte voor alle emoties, verdriet, blijheid, woede, angst, maar het is vooral een warm huis, waar ook veelvuldig wordt gelachen. Het gaat hier om de mensen. Een belangrijke missie voor de komende tijd is het verder ontwikkelen van een divers aanbod voor iedereen van alle leeftijden en met alle achtergronden. Bovendien streven we naar een sterkere verankering in de zorgketen, een betere verbinding van formele en informele zorg."

De veiling
"Tijdens de veiling worden verschillende exclusieve kavels (vanaf 70 euro) geveild. Deze zijn ter beschikking gesteld door particulieren, bedrijven, ondernemers, galerieën, hotels, musea en anderen; voorbeelden zijn een rondleiding door de Heineken Brouwerij, een vergaderarrangement, high tea of overnachting in Kasteel Maurick, een voetbalclinic en vergadering in Stadion De Vliert, een workshop bij Robèrt van Beckhoven (Heel Nederland Bakt), een ballonvaart en verschillende kunstwerken. Harry Korst, voorheen veilingmeester van het Bossche veilinghuis Korst van der Hoeff, zal als veilingmeester optreden. Het geheel wordt omlijst met een muzikaal en cultureel programma. O.a. Rederijkerskamer Moyses' Bosch, kleinkunstenaar Sanne Schuhmacher, het Vicki Brownhuiskoor en Orkest Tango La Barquera verlenen hieraan hun medewerking."

Kaarten kosten 15 euro (inclusief koffie, thee en Vicki Brownie voor aanvang en drankje met hapje in de pauze) en zijn verkrijgbaar via www.vbrownhuis.nl en www.theaterdespeeldoos.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox