Logo bosscheomroep.nl
Ruxandra van der Plas-Voda verleent dit jaar weer haar medewerking aan het novemberconcert van Operette Rosmalen
Ruxandra van der Plas-Voda verleent dit jaar weer haar medewerking aan het novemberconcert van Operette Rosmalen

Operette Rosmalen presenteert swingende meezingeditie van novemberconcert

's-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 11 en zondag 12 november voert Operette Rosmalen het traditionele tweejaarlijkse novemberconcert weer uit in Perron-3 te Rosmalen. Het publiek krijgt tijdens het 'Ameezing' concert (on)bekende en populaire melodieën voorgeschoteld en wordt uitgenodigd om vooral ook zelf de sterren van de hemel te zingen.

Door Astrid Berkhout


Met een grotendeels nieuw bestuur en een nieuwe dirigent waait er een frisse wind door Operette Rosmalen. Het publiek zal daar tijdens het novemberconcert ook zeker iets van meekrijgen. "In de beginjaren van ons bestaan zijn we er al heel snel toe overgegaan om tijdens uitvoeringen geen boeken in de handen te dragen en een echte operette sfeer na te streven", vertellen bestuursleden Nico Hendriks en Anne van den Brink. "Geen statisch beeld van een zittend koor met dirigent dus, maar een dynamisch geheel met een staand koor dat ook nog eens beweegt. In de loop der jaren is dit wat afgezwakt, maar we hebben besloten om die beweging weer volop terug te brengen tijdens ons novemberconcert. Bezoekers krijgen daarmee een goede indruk van de weg die we gaan bewandelen voor de toekomst."

Geloof in eigen kunnen
Christa Bleeker, sinds het voorjaar de nieuwe dirigent van Operette Rosmalen, lijkt de perfecte persoon om het gewenste veranderingsproces te begeleiden. "Zij weet uit ervaring wat het betekent om op het toneel te staan, waar je op moet letten en hoe je iets moet overbrengen op het publiek. Als er iemand in staat is het koor hier in mee te nemen, dan is zij het wel." Het enthousiasme is er sowieso bij de 35 koorleden. Anne: "Ruim een jaar geleden werd ik zelf lid van het koor en ik werd meteen gegrepen door het ongelooflijke plezier in het zingen. Dat is ook voor een groot deel de reden waarom ik ben blijven hangen. Naast het feit dat ik als nieuw lid meteen werd omarmd door de bestaande koorleden. Ik heb me vanaf de eerste dag welkom gevoeld." Nico vult aan: "Sommige leden zijn al wat ouder en twijfelen aan hun kunnen. De uitdaging ligt er voor ons als koor dus vooral in dat gevoel van zelfvertrouwen weer terug te brengen. Daar werken we hard aan, het is prachtig om mensen te zien groeien. En geloof me, tijdens het novemberconcert zullen we er staan!"

Eén groot feest
Tijdens het novemberconcert zullen allerlei (on)bekende en populaire liedjes die zijn ontstaan uit opera- en operettemuziek de revue passeren. "Bezoekers worden vooral gestimuleerd om lekker mee te zingen. De setting is een bruin café waar zich langzaam maar zeker een feest der herkenning ontvouwt. Het publiek wordt hier uiteraard volop in meegenomen. We willen dat iedereen na afloop neuriënd en geheel ontspannen de zaal verlaat." Sopraan Ruxandra van der Plas-Voda is weer van de partij tijdens het novemberconcert. "Daarnaast zullen solisten uit ons eigen koor hun steentje bijdragen. Danseressen geven bovendien nog extra 'schwung' aan het concert."

Gastkoorleden gezocht
Het publiek krijgt tijdens het concert tevens een voorproefje van de operette die het gezelschap in het najaar van 2018 gaat opvoeren: Gräfin Mariza van Emmerich Kálmán. "Ruxandra zal hierin de hoofdrol vertolken. Verder verraden we nog niet te veel van wat er gaat komen. We stellen ons koor voor deze gelegenheid wel open voor gastkoorleden. Zangers en zangeressen die ons koor willen versterken en mee willen zingen tijdens deze operette, roepen we op om vooral te reageren via operetterosmalen@gmail.com." Wilt u van tevoren al eens kennismaken met Operette Rosmalen? Het koor repeteert iedere dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur in de zaal van Café D'n Beer te Rosmalen.

Aanvang op 11 november om 20.00 uur en op 12 november om 14.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via www.perron-3.nl.

Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

Shopbox