Logo bosscheomroep.nl
Yannick van Herpen (bovenste rij links) en Jos van Herpen (bovenste rij midden)Foto: Maaike van Herpen
Yannick van Herpen (bovenste rij links) en Jos van Herpen (bovenste rij midden)Foto: Maaike van Herpen

Vader en zoon breiden Vughtse voetbalschool uit

VUGHT - De belangstelling is zo groot dat het freewheelende concept van de voetbalschool in een ruimer, bedrijfsmatig jasje wordt gestoken. De vijfde editie startte zondag 24 september. Wederom op het hoofdveld van Real Lunet in Vught met 24 deelnemers in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De voetbalschool maakt deel uit van Voetbalacademie Van Herpen met verder op de rol: individuele trainingen, zaaltrainingen en komend jaar driedaagse voetbalkampen. "Onze ambitie is om met een groep kinderen over enkele jaren een buitenlandse reis te organiseren".

Door Marc Smits


Al vele jaren is Jos van Herpen (55) als ondernemer met zijn sportzaak aan het Moleneindplein in Vught actief. Daar is nu een sportief initiatief aan toegevoegd: Voetbalacademie Van Herpen. Samen met zijn zoon Yannick (20) begon de Vughtse ex-profvoetballer (onder andere FC Den Bosch, Feyenoord en Jong Oranje) in september 2015 met de eerste aflevering van Voetbalschool Van Herpen. "Wij verzorgen drie keer per jaar extra trainingen op zondagochtend. De kracht van deze cycli van tien lessen is dat een aantal voetbalvrienden van Yannick met uitstekende trainerscapaciteiten erbij betrokken is. Dat garandeert persoonlijke aandacht", aldus Jos van Herpen. "Vanuit deze groepstrainingen komen steeds meer vragen voor individuele trainingen en zo is het idee voor Voetbalacademie Van Herpen met een breder aanbod - bestemd voor jongens en meisjes - ontstaan."

Contacten
"Je leert bij Zwaluw VFC veel kinderen kennen die meedoen met de voetbalschool, de talentenacademie en de individuele trainingen", aldus Yannick van Herpen die van kleins af aan verbonden is aan Zwaluw VFC waar hij sinds zijn veertiende jaar jeugdtrainer is en deel uitmaakt van het eerste elftal. "Yannick heeft denk ik binnen de voetbalwereld een hele goede naam. Hij wil verder in de trainerswereld, is actief in de sportzaak en geeft verder constant voetbaltrainingen. Hij is zeven dagen per week met sport bezig", aldus vader Jos over zijn zoon die de opleiding Sport en Bewegen op Koning Willem I College volbracht en als trainer-coachlicentie momenteel over TC3 beschikt. Van Herpen senior kan met TC2 ook op hoger niveau werken.

Topgasten
Jos van Herpen: "We willen het met onze voetbalacademie bedrijfsmatiger insteken en bij voldoende animo bijvoorbeeld op woensdagmiddag een extra voetbalschool starten. Met de individuele trainingen en de wintercursussen in de zaal wordt het echt een bedrijf. Afgelopen zomermaanden hebben we ook persoonlijke trainingen gegeven en dat is heel leuk. Dat gebeurt op selectieniveau maar is ook bestemd voor spelers die niet deel uitmaken van een selectieteam."
"Ik vind het allemaal heel leuk om te doen. Zolang we maar bezig zijn met voetbal en de kinderen. Dan zijn we tevreden", aldus Yannick. "We doen het samen en we hebben heel veel geluk dat ik een paar goede vrienden heb die ook goede trainers zijn. Luuk, Ties, Jelle, Steffan, Tommy en Mateo zijn echt topgasten om erbij te hebben. Zij spreken de taal van de kinderen met Jos als ervaren man erbij."

Adviseurs
Het bedrijfskarakter krijgt gestalte. Jos van Herpen: "Bij de vorming naar een echte onderneming krijgen we gedegen advies. Dat is ook wel nodig want we zijn zo fanatiek als liefhebbers op het voetbal gericht dat de onderneming er anders bij inschiet. Daar moeten we stappen in maken en dat krijgt nu meer vorm vanuit een concept dat we samenstellen. We willen tenslotte als bedrijf naar buiten treden." De samenwerking met het Maurick College in Vught krijgt al vorm gericht op de talentenacademie. "Wat wij willen is op het veld staan met de kinderen en ze in een plezierige ambiance beter maken. We willen de voetbalacademie uitbreiden en richten ons naast Vught, Esch en Helvoirt op de regio 's-Hertogenbosch", besluit Jos van Herpen.

Meer informatie: voetbalacademievanherpen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?