Logo bosscheomroep.nl
De MeloDiva's 073 kunnen alle hulp goed gebruiken om hun droom waar te makenFoto: Ben Nienhuis
De MeloDiva's 073 kunnen alle hulp goed gebruiken om hun droom waar te makenFoto: Ben Nienhuis

De Melodiva's 073 gaan in 2018 naar Gay Games in Parijs

's-HERTOGENBOSCH – De MeloDiva's 073, het jongste koor van 's-Hertogenbosch, mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Gay Games in 2018 in Parijs. Ze konden het zelf bijna niet geloven toen ze het hoorden. Trots zijn ze zeker maar het kost natuurlijk wel geld om deze onvergetelijke reis voor hen mogelijk te maken. Om die reden zijn ze een crowdfunding actie gestart. Steun de MeloDiva's 073 en help hen hun droom werkelijkheid te laten worden.

Door Astrid Berkhout


De MeloDiva's 073 zagen in oktober 2016 het levenslicht. "Ons koor bestaat uit 31 Bossche vrouwen die het allemaal geweldig vinden om op te treden voor eenzame ouderen, minder bedeelden en geestelijk en verstandelijk gehandicapten," vertelt Patricia Blom samen met haar moeder Jetje van Deursen-Blom. "Ons repertoire bestaat uit oude smartlappen én de nieuwste Hollandse hits. Liedjes die jong en oud moeiteloos meezingen. In korte tijd zijn we uitgegroeid tot één grote familie. We gaan er 100% voor met z'n allen. Soms zitten mensen te huilen als we bepaalde nummers zingen. Daar krijgen we gewoon kippenvel van. Maar net zo makkelijk krijgen we ze met onze muziek aan het dansen." De filmpjes die het duo mij laat zien, maken het duidelijk; een optreden van de MeloDiva's is één groot feest. "Gezelligheid staat voorop, het is een heel sociaal gebeuren. Het is heerlijk om het publiek te zien genieten. Daar doen we het voor."

Grootschalig evenement
Toen Patricia een tijd geleden een mailtje onder ogen kreeg met de vraag of de MeloDiva's Nederland wilden vertegenwoordigen tijdens de Gay Games in Parijs in 2018, dacht ze in eerste instantie dat het en grapje was. "Uiteindelijk heb ik toch met de betreffende persoon afgesproken in het Amsterdamse vondelpark tijdens de opening van de GayPride en bleek het wel degelijk serieus." Iedereen was meteen enthousiast. "We vinden het een hele eer, het voelt als een cadeautje. De Gay Games is een ontzettend groot evenement. De organisatie verwacht in 2018 meer dan 40.000 bezoekers te trekken in Parijs. Aan de games zelf doen 15.000 sporters mee uit 70 landen. Daarnaast zijn er 14 muzikale optredens. En daar staan wij dan straks als 31 Bossche vrouwen tussen!"

Sponsoren gezocht
"We vinden het allemaal hartstikke leuk, maar tegelijkertijd komt er veel op ons af. We moeten in Parijs een Nederlands liedje zingen en daarnaast 2 tot 3 Frans- of Engelstalige liedjes. Om die reden zijn we dringend op zoek naar iemand die ons wil helpen om met name het Frans een beetje onder de knie te krijgen. We willen straks natuurlijk niet voorschut staan! Daarnaast moeten we voldoende geld bij elkaar zien te krijgen. We roepen bedrijven die geïnteresseerd zijn om ons te sponsoren, dan ook vooral op om zich te melden. Als tegenprestatie kunnen ze een optreden van ons in hun naam weggeven. We zijn vooral op zoek naar één grote sponsor die in ons gelooft en zich wil verbinden aan dit event en aan ons koor. Meerdere kleine sponsoren zijn natuurlijk ook prima."

Een droom
"Onze Facebook pagina heeft inmiddels al ruim 4.000 volgers. Dat geeft wel aan dat het 'booming' is. Via onze challenge kunnen mensen schatten hoeveel volgers we uiteindelijk zullen krijgen; het streven is minimaal 15.000 volgers te behalen. Op YouTube zullen de komende tijd regelmatig vlogs worden gepubliceerd, zodat mensen ons kunnen volgen in deze spannende periode. We hebben een droom en daar gaan we voor!"

Doneren kan al vanaf 5 euro en is mogelijk via www.dreamordonate.com/dromen/van-den-bosch-tot-gaygames2018paris. Voor meer informatie: info@melodivas073.nl en www.melodivas073.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?