Logo bosscheomroep.nl

Column: Dag burgemeester

Groet aan jou, Ton. Vind je het goed dat ik je nu zo aanspreek? Vast wel. Uiteindelijk hebben we elkaar vele jaren vaak ontmoet. Ernstige ziekte houdt me al lange tijd van de straat. Je in persoon bedanken voor de plezierige samenwerking gaat dus niet. Daarom doe ik het op deze, voor mij ook persoonlijke, manier.
Ik zou je interviewen voor je aantrad in onze stad. Een beetje zenuwachtig belde ik aan in Boxtel, waar je toen nog woonde. Dat viel weg zodra je de deur opendeed. Geen officieel gedoe. Vrijetijdskleding die bij de warme zomeravond paste. Toen ik in de serre wachtte op de koffie die je voor me haalde, was ik net zo ontspannen als jij. Het werd een prettig gesprek. De eerste in een lange reeks. Want we hebben elkaar veel gesproken sindsdien. Langere gesprekken aan het einde van het jaar. Of als je Bosschenaren via mijn pen wilde informeren over speciale gebeurtenissen. Kleine gesprekjes, op het stadhuis of elders. Over tal van onderwerpen. Bij een verscheidenheid aan bijeenkomsten en evenementen. Soms was een samenkomst zo druk dat nergens een plek was om rustig te praten. Dan zat ik het liefst in een verloren hoekje op de grond. Jij vond dat niet gek, kwam gewoon naast me zitten. We wisten allebei: wat gezegd moest worden, werd verstaan. En daar ging het om. Het waren stuk voor stuk mooie ontmoetingen. Bedankt daarvoor.
Iets anders waarvoor ik je dankbaar ben, is wat je hebt gedaan voor de stad. Al ben ik Haagse van geboorte, 's-Hertogenbosch is echt mijn stad geworden. Een stad waar ik trots op ben. Die trots groeide flink aan tijdens jouw burgemeesterschap. Natuurlijk, ook in jouw jaren gingen dingen mis. Maar waar is dat niet? Niemand is perfect. Wat ik in jou bewonder, is dat je de stad stevig hebt neergezet. Geen provinciaal hoofdstadje maar een stad die historie en toekomst op een spannende manier combineert. Spannend want waar in andere steden de trein soms een splijtzwam is, in 's-Hertogenbosch verbindt hij oud met nieuw. In de binnenstad met zijn prachtige panden is het goed toeven, aan de andere kant van het spoor maken moderne gebouwen nieuwsgierig naar ongedachte mogelijkheden. Bedankt dat je groot hebt willen en durven denken. Met oog voor het kleine.

Dag Ton. Jouw rijk gevulde rugzak aan ervaring en kennis zal ongetwijfeld graag door anderen worden aangesproken. Vrije keuze nu. Ik wens je een ontspannen toekomst.

Jetta, www.deruiter5.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?