Logo bosscheomroep.nl
Elkaar beter leren kennen tijdens Burendag
Elkaar beter leren kennen tijdens Burendag

Het succes van Burendag

's-HERTOGENBOSCH - Samen een kopje koffie drinken met je buren, een maaltijd klaarmaken met producten uit de eigen buurtmoestuin of een spelletjesmiddag in de wijk. Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september staat in het teken van Burendag. Meer dan 80 buurtactiviteiten vinden dan plaats in de wijken van 's-Hertogenbosch en Vught. Volgens Jan de Rond, promotor van Burendag, een mooie zaak.

Door Lesha Bosman


"Burendag verbroedert", volgens Jan de Rond van Vrijwilligersnetwerk Galant. "Sinds lange tijd is er weer een tendens dat mensen elkaar helpen. Dat mensen het weer belangrijk vinden om te weten wie hun buren zijn en het leuk vinden om elkaar te ontmoeten. Dat zie je ook terug in de cijfers. In het jaar 2000 deden ongeveer 32.000 mensen vrijwilligerswerk. Dit jaar zetten 47.500 inwoners van 's-Hertogenbosch zich vrijwillig in voor een ander. Daarnaast is er een stijging van 70% in de aanmeldingen van Burendag. In de hele provincie Noord-Brabant hebben zich tot nu toe 1.077 buurten aangemeld voor Burendag. Een mooi resultaat."

Elkaar beter leren kennen
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts in samenwerking met Oranje Fonds en is een jaarlijks terugkerend feest waarop buren gezellig samenkomen en iets goeds doen voor de buurt. Een speeltuintje opknappen, meer groen in de buurt verzorgen of een feestelijke lunch om elkaar beter te leren kennen. Een activiteit aanmelden voor Burendag is heel eenvoudig. Iedereen kan zich aanmelden via de site van Burendag.nl. Voor dit jaar zijn de financiën en de feestpakketten al verdeeld maar in 2018 is er weer een Burendag. "Voor een activiteit kun je maximaal 400 euro ontvangen", aldus Jan de Rond. " In het feestpakket zitten daarnaast nog handige spullen zoals papieren bekertjes en slingers. Alles is erop gericht om buren een gezellige dag te bezorgen. Ik heb het idee dat sinds de lancering van internet en social media, de wereld voor mensen zo groot is geworden dat men weer verlangt naar een kleinere wereld. Het wereldje van je eigen wijk of zelfs straat."

Informatie
In buurtmoestuin Bietje bij Bietje in de Muntel en in de Boschveldtuin zijn er bijvoorbeeld activiteiten. Maar ook in West, Engelen, Bokhoven, Nuland, Maaspoort, Noord, Empel, Oost, Rosmalen en Vught is er veel te beleven. Voor alle buurtactiviteiten kijk op www.burendag.nl. Ondersteun of bezoek je een Burendag-activiteit? Volg de Twitter-account @Burendag073 en gebruik de hashtag #burendag073 in je berichten. Foto's kunnen gedeeld worden op twitter met #burendag073 of @burendag073.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?