Logo bosscheomroep.nl
Gezond Den Bosch beleeft 8 oktober de tweede editie
Gezond Den Bosch beleeft 8 oktober de tweede editie

Festival 'Gezond Den Bosch' in en rond De Plek

's-HERTOGENBOSCH - De tweede editie van 'Gezond Den Bosch' - een initiatief van De Plek - staat zondag 8 oktober aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur op het programma. 'Gezond zijn, worden en blijven' staat centraal: bestemd voor jong en oud. Het festivalterrein - compleet met een grote informatiemarkt - ligt aan de Marathonloop bij De Plek in 's-Hertogenbosch.

Door Marc Smits

Extra dit jaar tijdens 'Gezond Den Bosch' is het uitgebreide programma voor senioren dat is opgesteld in samenwerking met de seniorenraad met onder meer de lezingen 'Financieel gezond oud worden' en 'Vergeetachtigheid of ... dementie'. Voor de jeugdige bezoekers en hun ouders en begeleiders biedt 'Gezond Den Bosch' net als vorig jaar een veelzijdig programma.
Gastvrij 's-Hertogenbosch - vertegenwoordigd door De Blauwe Engelen - zet vanaf de wijkpleinen pendelbusjes in zodat bezoekers naar het evenement en terug worden vervoerd. Op de website en de Facebook-pagina worden de diensttijden vermeld. De Blauwe Engelen treden samen met de seniorenraad op als gastheren en gastvrouwen van 'Gezond Den Bosch'.

Thematische insteek
'Gezond Den Bosch' kent vier centrale thema's en biedt presenteert 30 sporten, 20 lezingen, 7 workshops en een grote informatiemarkt waarin alle thema's ruim vertegenwoordigd zijn. Onder de titel 'Gezondheid & Medisch' zijn onder andere medische professionals van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aanwezig. Als bezoeker is het mogelijk om verschillende (sport)testen te doen in samenwerking met het Sport Medisch Centrum. Ook kunt u bijvoorbeeld uw suikerwaarde laten meten door Jeroen Bosch Diagnostiek. Daarnaast kunt u interessante lezingen bijwonen en een bezoekje brengen aan de informatiekramen. De populaire Fit-test valt ook onder dit thema.

Bij het thema 'Voeding & Lifestyle' praten diëtisten en voedingsdeskundigen geïnteresseerden bij over de meest recente ontwikkelingen. Diverse onderwerpen worden behandeld in lezingen zoals 'Prikkelbare darmen' en 'Zuur basen balans'. Bij het thema 'Sport & Dans' kunnen bezoekers de hele dag gratis diverse sporten proberen variërend van free runnen, trampoline springen en volleyballen tot pilates, gezichtsfitness en stoel-yoga. Ook zijn er vele demo's van dans- en sportgroepen. Het thema 'Body & Mind' biedt een scala aan zaken met informatie over pedicure, voetreflex en een audicien naast de GGD met de dronkemansbril.

Kijk op http://gezonddenbosch.nl en www.facebook.com/gezonddenbosch.nl voor het complete aanbod van 'Gezond Den Bosch'. Toegang tot de informatiemarkt, lezingen en sporten is gratis. Voor de Fit-test (10 euro) en elke workshop (5 euro) is voorinschrijving nodig via de website. Locatie: De Plek, Marathonloop 7 in 's-Hertogenbosch.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 98.500 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?

…De Bossche Omroep naast ’s-Hertogenbosch ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Kerkdriel, Hedel en veel meer plaatsen verschijnt?